CRISTINA CHIRIAC, PREŞEDINTE CONAF: "România se află pe locul 9, în topul mondial, în ceea ce priveşte antreprenoriatul feminin."

M.I.
Companii / 6 martie 2020

"România se află pe locul 9, în topul mondial, în ceea ce priveşte antreprenoriatul feminin."

Preşedintele Klaus Iohannis la Gala Women in Economy: "Spiritul antreprenorial rămâne cel mai eficient motor al unei economii dinamice, competitive şi inovatoare."

Prim-ministrul Ludovic Orban: "România întotdeauna a avut un punct tare în femeile pe care le are şi, dacă stăm şi ne uităm la performanţe sportive, la performanţe culturale, şi în ultima vreme la foarte multe performanţe economice, acest lucru trebuie fructificat şi stimulat."

Gala "Women in Economy" ediţia a doua, a adunat peste 800 de participanţi, manageri de companii cu cele mai mari cifre de afaceri din ţara noastră, reprezentând peste 500 de firme de top, se arată într-un comunicat remis, vineri, Ziarului Bursa.

Gala CONAF s-a bucurat de prezenţa Preşedintelui României, Klaus Werner Iohannis, a prim-ministrului interimar, Ludovic Orban, ministrului interimar al Educaţiei, Monica Anisie, ministrului interimar al Transporturilor, Lucian Bode, ministrului interimar al Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Preşedintele CONAF, Cristina Chiriac a afirmat că "România, prin tot ceea ce înseamnă antreprenoriat feminin, se află în primele topuri din Uniunea Europeană. CONAF este în primele 10 confederaţii de acest gen din Uniunea Europeană. Există un parteneriat pe care noi îl apreciem enorm, parteneriatul dintre o femeie şi un bărbat, de aceea tema din această seară este egalitate de şanse, egalitate de gen. Femeile sunt implicate în toate domeniile cheie, fie că vorbim de IT, fie că vorbim de industria grea sau uşoară, le veţi găsi peste tot încercând să aducă echilibru. De fapt, asta facem noi, construim un echilibru, armonizăm societatea românească din toate punctele de vedere, iar mesajul meu de final în această seară este legat de coagularea mediului patronal pentru că singura soluţie ca România să devină un jucător important la nivel mondial, să fie competitivă, trebuie să avem o clasă puternică de antreprenori."

Mai mult decât atât, Cristina Chiriac a subliniat, încă o dată, faptul că "România antreprenorială există, nu este a mea, nu este a voastră, dar este a copiilor copiilor voştrii şi avem datoria morală să facem ceva pentru ei."

Evenimentul s-a bucurat de prezenţa lui Cord Meier-Klodt, ambasadorul Germaniei în România, Abigail Rupp, adjunctul şefului misiunii ambasadei SUA în România şi Franck Neel, Preşedintele FPPG, ale căror discursuri au stârnit ropote de aplauze.

Cord Meier-Klodt a declarat: "Ştim că cele mai de succes companii la nivel mondial precum Apple, Google, Skype, etc se caracterizează prin cea mai mare diversitate în rândul angajaţilor. Acest lucru se reflectă chiar şi în Germania în sectorul IT, unde aproximativ 17% din angajaţi sunt femei. Totuşi, suntem depăşiţi de România, unde proporţia de femei în IT este de 24%. În opinia mea cifrele ne transmit trei mesaje absolute: esenţialul este diversitatea, nimeni nu deţine monopolul asupra adevărului şi nu în ultimul rând, trebuie să învăţăm de la femeile de succes."

Abigail Rupp a sintetizat, de asemenea: "Deblocarea întregului potenţial al femeilor din economia mondială ar putea creşte produsul intern brut global cu o treime. Acest lucru reprezintă 28 de miliarde de dolari, ceea ce este echivalentul fuziunii economiilor Statelor Unite ale Americii, Germaniei, Italiei şi României."

Gala "Women in Economy" 2020 a adus, în premieră, rezultatele studiului KeysFinn privind Antreprenoriatul feminin, un deceniu de provocări. Era 4.0, precum şi concluziile sondajului "Rata natalităţii în România" realizat de Dynamik HR.

CONAF mulţumeşte tuturor celor care au făcut posibil evenimentul din seara de 4 martie de la Ateneul Român - Gala Women in Economy, ediţia a doua a şi se angajează să continue să coaguleze o comunitate plină de pasiune, determinare şi curaj.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb