CRISTINA PRUNĂ: "Soluţia pentru criza energetică este modificarea legii offshore până la finalul anului"

S.B.
Politică / 29 octombrie 2021

"Soluţia pentru criza energetică este modificarea legii offshore până la finalul anului"

Vicepreşedinta Camerei Deputaţilor Cristina Prună a atras vineri, atenţia într-un mesaj public, asupra urgenţei adoptării unei noi legi offshore, în această perioadă de creştere a preţului gazelor naturale, vedem o dată în plus cât de importantă este consolidarea securităţii energetice şi independenţa faţă de importuri, informează news.ro.

Deputata USR semnalează că dependenţa de importuri de gaze naturale a crescut de la 2% în anul 2015 la peste 24% în anul 2019.

Un rol important în înscrierea României pe acest trend l-au jucat politicile publice păguboase, precum OUG 114/2018, promovate de fostele guvernări PSD, arată comunicatul de presă al USR. Conform sursei citate, în anul 2021 evoluţia a fost una similară, importurile de gaze naturale fiind deja mai mari comparativ cu ultima parte a anului 2020.

"Rezervele de gaz natural din Marea Neagră pot să contribuie decisiv la susţinerea procesului de tranziţie către un sector energetic curat, cu importante beneficii economice şi sociale. E nevoie ca Parlamentul şi ministerele Finanţelor şi Energiei să colaboreze pentru a adopta o nouă lege până la finalul acestui an, dacă vrem să nu ratăm şansa extraordinară a unei generaţii", a precizat Cristina Prună, potrivit sursei amintite.

Actuala Lege Offshore, adoptată în anul 2018, a descurajat investiţiile în exploatarea rezervelor de gaze naturale din Marea Neagră. Deşi corectarea ei a fost prezentată ca o prioritate de Guvern la finalul anului 2019, acest lucru nu s-a întâmplat până în prezent. Odată cu finalizarea, în această săptămână, a negocierilor pentru preluarea de către Romgaz a participaţiei Exxon din perimetrul Neptun Deep, există un argument suplimentar pentru adoptarea rapidă a noii legislaţii.

"Orice amânare pe mai departe a promovării unei noi legi ar reprezenta un eşec al statului român şi o piedică pusă în dezvoltarea economiei româneşti", a concluzionat Prună, conform sursei menţionate.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Cate prune ar fi cules d-na Pruna daca devenea ministru...

    Din pacate, cu Ciolos la butoane, a pierdut sansa si acum trebuie sa stea pe tusa pe termen nedefinit 

    USR ul este istorie.... Numai sunteti in stare de numic practic numai gura de voi.. Cel mai bun exemplu este Timisoara unde primarul USR Fritz si gasca USR sta a pus Coltermul la pamant l au bagat in faliment si au lasat locuitorii, spitalele si scolile fara caldura si apa calda in prag de iarna... Maine seara in piata Operei se strang oamenii sa ceara apa calda si caldura.. Fritz Demisia de urgenta...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb