CRIZA REFUGIAŢILOR: Berlinul susţine că UE ar trebui să încheie acorduri cu ţările nord-africane

Internaţional / 3 aprilie 2016

Sursa foto: captură Youtube

Sursa foto: captură Youtube

Ministrul de interne german Thomas de Maiziere a estimat că Uniunea Europeană ar trebui să încheie acorduri cu ţările nord-africane pentru a preveni alte valuri de migraţie masivă către Europa, transmite AFP, citată de Agerpres.

Acordul semnat pe 18 martie de Uniunea Europeană şi Turcia pentru a limita afluxul de migranţi către continentul european, cifraţi la peste 1 milion anul trecut, intră în vigoare luni. Documentul prevede că pentru fiecare imigrant ilegal sirian retrimis în Turcia din Grecia, un solicitant de azil sirian va fi acceptat în Uniunea Europeană, în limita a 72.000 de persoane.

Germania, care anul a primit cei mai mulţi refugiaţi dintre toate ţările membre ale UE, a înregistrat deja o scădere masivă a numărului de sosiri, până la o medie de 140 pe zi, la graniţa sa cu Austria, a declarat ministrul de interne german.

''Pot spune cu toată precauţia necesară că vârful crizei refugiaţilor a trecut'', a dat asigurări oficialul german, citat de săptămânalul Tagesspiegel.

Thomas de Maiziere a adăugat, totuşi, că încă există chestiuni care aşteaptă răspunsuri. ''Este vorba de aplicarea acordului negociat cu Turcia, dar şi de căutarea de soluţii în eventualitatea unor rute alternative, de exemplu cele prin Libia şi Italia. Dacă numărul oamenilor care parcurg aceste rute creşte, va trebui să căutăm soluţii asemănătoare celei găsite cu Turcia şi să începem negocieri cu ţările din Africa de Nord'', a explicat el.

Comisia Europeană a subliniat recent că intenţionează să înceapă luni, 4 aprilie, punerea în practică a planului de retrimitere a solicitanţilor de azil din Grecia în Turcia, susţinând că până atunci toate condiţiile juridice necesare vor fi în vigoare. Precizarea executivului comunitar a venit ca răspuns la criticile din partea Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) şi a organizaţiei Amnesty International.

În urmă cu o săptămână, UNHCR s-a arătat îngrijorat că acordul dintre UE şi Turcia va fi pus în aplicare înainte ca măsurile de siguranţă necesare să fie în vigoare în Grecia. Potrivit Naţiunilor Unite, Grecia nu dispune în prezent de capacitatea suficientă pe insule 'pentru a permite evaluarea corectă a cererilor de azil, nici condiţii adecvate pentru a-i găzdui pe refugiaţi în mod decent' în aşteptarea examinării cazurilor lor.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Germania sa se "spele pe cap" cu imigrantii... acuma ar sufla si in "iaurt"..nu mai stiu "nemtisorii" ce sa faca.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb