CRIZA REFUGIAŢILOR: UNHCR caută resurse suplimentare pentru a ajuta Turcia

S.A.
Internaţional / 16 ianuarie 2016

Actualizare 16:08

Agenţia specializată a ONU pentru refugiaţi (UNHCR) va căuta resurse suplimentare pentru a ajuta Turcia, confruntată cu un număr mare de refugiaţi, şi va face demersuri pentru crearea de noi centre de primire, a declarat astăzi Înaltul comisar al ONU pentru refugiaţi, Filippo Grandi, potrivit Reuters.

Aflat la Istanbul, oficialul Naţiunilor Unite a cerut o "redistribuire masivă" a refugiaţilor sirieni şi de alte etnii ajunşi în Europa.

"Vom face tot ce putem pentru a ajuta guvernul turc să găsească resurse adiţionale pentru oamenii care trăiesc aici sub protecţie temporară, pentru a le face viaţa cât mai bună cu putinţă", a spus Grandi, care a vizitat o tabără de refugiaţi situată în apropierea frontierei cu Siria.

Aproximativ 10% dintre cei 2,2 milioane de refugiaţi sirieni aflaţi în Turcia locuiesc în tabere, iar ceilalţi în diverse oraşe turceşti, adesea lucrând ilegal pentru salarii infime.

(S.A.)

----------

Turcia îndeamnă Germania să-şi întărească angajamentul militar în Siria

Vicepremierul turc Mehmet Simsek a îndemnat astăzi Germania, într-un interviu publicat în cotidianul Die Welt, să-şi întărească angajamentul militar în Siria dacă vrea să pună capăt afluxului de refugiaţi, transmite AFP.

Germania trebuie, în mod categoric, să intervină mai mult militar, la fel ca Turcia, a estimat Simsek, făcând această declaraţie după ce zece turişti germani au fost ucişi marţi într-un atentat sinucigaş la Istanbul.

"Originea terorii din Siria este haosul de la faţa locului, cauzat de refuzul regimului sirian de a autoriza reformele democratice şi prezenţa unei opoziţii. Dacă Germania şi alţii vor să pună capăt afluxului de refugiaţi, ei trebuie să pună capăt bombardamentelor forţelor siriene şi celor ruse împotriva opoziţiei siriene", a afirmat Simsek.

Referitor la lupta împotriva grupării ISIS, vicepremierul turc a declarat că "nimeni nu poate pretinde că Turcia nu face nimic". "Daesh (acronimul arab pentru ISIS) reprezintă pentru noi cea mai mare ameninţare. De altfel, tocmai pentru că forţele turce sunt angajate mai puternic împotriva ISIS, un atac (terorist) a lovit Istanbulul", a declarat acesta.

În ceea ce priveşte acţiunile Turciei în problema refugiaţilor, Simsek consideră că "Turcia deja face foarte mult". "Noi construim un gard de-a lungul întregii frontiere siriene. Primii 150 de kilometri vor fi gata în martie şi avem nevoie de o strategie coordonată cu partenerii noştri. La ora actuală, noi le oferim refugiaţilor un permis de muncă. Acest lucru îi reţine pe mulţi din a se duce în Europa, însă aceasta înseamnă, de asemenea, o povară pentru piaţa noastră a muncii", a mai spus oficialul turc, precizând că în prezent pe teritoriul Turciei se află circa 2,5 milioane de refugiaţi, iar în unele oraşe locuiesc mai mulţi refugiaţi decât turci.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Creeti bani de la nemti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb