CSA: Intermediarii în asigurări ar trebui să urmeze un curs de specialitate până la finalul lui 2012

F.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 9 noiembrie 2009

Intermediarii în asigurări trebuie să absolve un program de calificare profesională aprobat de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) până la sfârşitul lui 2012, care să fie de cel puţin 60 de ore, potrivit unui proiect de normă al CSA.

Intermediarii în asigurări, înregis-traţi în Registrul intermediarilor în asigurări şi/sau reasigurări la 31 decembrie 2009, ar urma să fie obligaţi ca, într-o perioadă de maximum trei ani calculată de la data de 1 ianuarie 2010, să facă dovada că au urmat un program de pregătire profesională continuă, aprobat de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, potrivit CSA.

Aceste prevederi se referă la agenţii de asigurare persoane fizice, conducători ai agenţilor de asigurare persoane juridice, subagenţi, agenţi de asigurare subordonaţi, conducători executivi ai brokerilor de asi-gurări, precum şi la brokerii în asigurări.

De asemenea, prevederile se mai aplică asistenţilor în brokeraj, personalului propriu al brokerului de asigurare care are ca principală atribuţie de serviciu intermedierea contractelor de asigurare.

Începând cu 1 ianuarie 2010, pentru persoanele menţionate certificatul de atestare profesională este condiţie de încheiere a contractelor de muncă sau de intermediere, după caz, cu asiguratorii sau intermediarii în asigu-rări, potrivit proiectului de normă.

Prevederile menţionate se aplică şi sucursalelor din România ale asigurătorilor şi brokerilor de asigurare cu sediul în spaţiul economic european.

La programele de calificare profesională se pot înscrie persoane fizice care au diplomă de absolvent de liceu şi au domiciliul sau rezidenţa în România, precum şi cetăţeni cu domiciliul sau rezidenţa în spaţiul economic european şi care cunosc foarte bine limba română.

Persoanele care nu au susţinut sau nu au promovat examenul de absolvire sau testele de examinare pot solicita repetarea acestora, fără reluarea cursurilor de pregătire, într-o perioadă de cel mult şase luni de la data comunicării rezultatelor, se mai arată în proiectul CSA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb