CSEKE ATTILA: "Ne aşteaptă 2-3 săptămâni de foc"

G.B
Miscellanea / 30 septembrie 2021

Cseke Attila

Cseke Attila

Numărul maxim de paturi pe care le-a avut România pentru pacienţi COVID în valurile anterioare, puţin peste 1.600, s-ar putea să nu fie suficient în valul 4 al pandemiei, a spus ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila. Aceasta, în condiţiile în care la jumătatea lunii octombrie s-ar putea înregistra 20.000 de cazuri noi de COVID pe zi, potrivit Digi24.

Două spitale din Bucureşti, Malaxa şi Sf Ioan, vor fi transformate în spitale exclusiv COVID, săptămâna viitoare, dacă va fi nevoie, vor mai fi luate astfel de decizii. Cseke a spus la Digi24, că a cerut n plan de la prefecţi şi de la DSP pentru reducerea treptată a activităţilor non-COVID, chiar dacă autorităţile încearcă să păstreze în continuare spitalele deschise şi pentru alte categorii de pacienţi.

"Această situaţie este pentru 3-4 săptămâni, dacă este o chestiune temporară, noi trebuie să găsim soluţii temporare", a spus el.

La 20.000 de cazuri de COVID pe zi, cifră estimată pentru jumătatea lunii octombrie, există riscul ca cele 1.600 de paturi de terapie intensivă pe care România le-a avut în valurile anterioare să nu fie suficiente, a avertizat ministrul.

"Din ce spun specialiştii, vârful valului 4 va fi undeva la mijlocul lunii octombrie sau puţin mai încolo. Pentru 15-20 octombrie se preconizează să se poată ajunge, din păcate, şi la 20.000", a spus Cseke.

"Ne aşteaptă 2-3 săptămâni de foc, care înseamnă responsabilitate şi solidaritate de la toată lumea. Nu vreau să aud chestiuni de patriotisme locale. Nu putem să refuzăm un pacient pentru că vine dintr-un alt judeţ. S-a mai întâmplat. Trebuie să dăm dovadă de solidaritate toţi", a spus Cseke.

Ministrul a spus că pentru a trece peste valul 4, este nevoie ca tot mai mulţi oameni să se vaccineze.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. mincinosi ordinari platiti de corporatii sa falimentati, prin inchiderea activitatii, firmele private mici si mijlocii.

    1. Nu cred ca sunt multi care SPURCA numele imparatului din imnul national ; JIGODIE, HAHALERA , CARPA DE STERS PE JOS a rusnacilor, SHOSHOCAR IDIOT ! HINGHERII PA VOI, HAIMANALELOR , pupa-i in coccis pe golanul mugur mihaiescu, pe bitman, razvan constantinescu ori pe bolnava psihic monica pop !

      E parerea omului, ce te bagi in seama. Voi detineti adevarul absolut, restul CIOCUL MIC.Ce a ajuns lumea, un pic va instinga unul impotriva altuia si gata, ei au rezolvat problema. De ce se vaccineaza cei din vest? Pentru ca au incredere in expertii lor si politicul lor. La noi in cine sa ai incredere, in doctorii spagari, care te lasa sa mori cu zile (vezi bolanii de cancer lasati sa moara cu zile), in politicienii Hoti si Mafioti sau in presedinte care e dovedit hot. Sistem de hotie implementat de SUA si UE. Ar trebui sa facem referendum sa vedem ce spune poporul? Vaccinare obligatorie DA sau NU. Asa ar fi normal intr-o democratie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb