CSM amână discutarea revocării lui Lazăr

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 6 noiembrie 2018

Finalizarea procedurii de revocare a magistratului Augustin Lazăr din funcţia de procuror general pare a fi mult mai îndepărtată decât o preconiza ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, atunci când a declanşat-o.

La sfârşitul săptămânii trecute, Augustin Lazăr anunţa că a atacat în contencios administrativ decizia ministrului justiţiei, iar Curtea de Apel Alba Iulia a anunţat, ieri, că primul termen pentru discutarea plângerii formulată de procurorul general este 20 noiembrie.

Se pare că acest lucru a dat peste cap şi programarea făcută de Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la şedinţa în urma căreia trebuie să emită un aviz privitor la revocarea procurorului general. Iniţial şedinţa a fost programată pentru 13 noiembrie, pentru ca ieri ea să fie mutată pe 19 noiembrie, dată la care este posibil să se pronunţe o altă amânare, deoarece pe 20 noiembrie este primul termen al procedurii contenciosului administrativ la Curtea de Apel din Alba Iulia.

Referitor la acţiunea demarată de Augustin Lazăr, ministrul Tudorel Toa-der a declarat, ieri, că "accesul la justiţie este garantat pentru orişice persoană". El a menţionat că Augustin Lazăr este nemulţumit şi are dreptul să se adreseze unui judecător, cu condiţia să nu abuzeze de acest drept.

Ministrul Justiţiei a mai spus că, din punctul său de vedere, Augustin Lazăr nu trebuia să fie înscris în procedura de selecţie pentru funcţia de procuror general, deoarece la data limită de înscriere din anul 2016, acesta nu avea dosarul complet pentru prima etapă a procedurii.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, în 24 octombrie, că declanşează revocarea lui Augustin Lazăr din funcţia de procuror general, acuzându-l că a deturnat activitatea Ministerului Public de la rolul său cons-tituţional. Toader a prezentat un raport de evaluare care cuprinde 20 de puncte, asemănătoare cu aceea făcută la sfârşitul lunii februarie în cazul revocării Laurei Codruţa Kövesi din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9772
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4781
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2350
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8312
Gram de aur (XAU)Gram de aur360.7290

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb