CSM, aviz negativ privind modificările la Codul Penal

A.C.
Anticorupţie #Legislatie / 15 iunie 2015

CSM, aviz negativ privind modificările la Codul Penal

Actualizare 18:11 Comisia juridică a amânat discutarea modificărilor, fără să stabilească un termen

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a amânat, luni, discutarea celor 22 de proiecte de lege de modificare a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală, fără să stabilească un termen pentru dezbaterea lor.

Vicepreşedintele comisiei, Ciprian Nica, deputat PSD, a anunţat în şedinţa comisiei că modificările la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală nu vor mai fi discutate marţi deoarece s-a schimbat programul.

"Nu se va discuta mâine (marţi - n.r.) pachetul privind modificările propuse pe Codul Penal şi pe Codul de Procedură Penală datorită faptului că s-a modificat programul, la ora 12.00 avem plen reunit şi vom anunţa o dată ulterioară când vor reintra în discuţia Comisiei juridice", a spus Nica.

Comisia nu a stabilit un termen pentru discutarea acestor proiecte şi, având în vedere că mai este doar o săptămână până la finalul sesiunii parlamentare, dezbaterile asupra modificărilor la Codul Penal şi la Codul de Procedură Penală nu ar putea fi reluate mai devreme de sesiunea din toamnă.

(Elena Deacu)

---

În urma dezbaterilor asupra celor peste 20 de modificări la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, CSM a dat un aviz negativ pentru majoritatea iniţiativelor, a anunţat ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc.

Printre propunerile de modificare a Codului Penal se numără: proiectul senatorului PSD Şerban Nicolae care propune pedepsirea cu până la trei ani de închisoare a celor care dezvăluie informaţii din dosarele penale în curs de cercetare; proiectul aceluiaşi senator care prevede ca arestaţii preventiv care n-au comis fapte cu violenţă să nu mai poarte catuşe; proiectul deputatului PSD Haralambie Vochiţoiu prin care hotărârile instanţelor penale devin executorii numai după redactarea şi motivarea hotărârilor definitive; amendamentul care înlocuieşte "suspiciuni rezonabile" cu sintagma "indicii temeinici" privind acuzaţiile faţă de cei care sunt vizaţi în anchete penale.

Proiectele cu avizul negativ al CSM se întoc în Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor, de unde vor merge mai departe la votul din plen.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Arestatii preventivi care sunt supectati de delapidari pana la 3 mil.lei sa aiba catuse la cele doua maini,iar cei care au delapidari de peste 3 mil.lei sa aiba catuse si la picioare. Ce ziceti d-le Serban e buna propunerea.... Constituie totusi o modificare la Codul Penal si intra in categoria -initiativa parlamentara..... Nu pot pricepe de ce aceste propuneri s-au "nascut" doar acum cand ...vezi doamne sunt o multime de demnitari care stau la coada instantelor judecatoresti.. De 25 de ani unde ati fost d-le Serban Nicolae ??

    1. Excelente propuneri.

    N-au tinut parlamentarii cont de referendum darmite de CSM...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb