CSSPP a lansat Ghidul participantului la sistemul de pensii private

C.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 octombrie 2009

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a publicat, ieri, pe site-ul propriu, Ghidul participantului la sistemul de pensii private, care se doreşte a fi un îndrumar şi un instrument practic pentru participanţi, oferindu-le acestora posibilitatea de a se familiariza cu principiile şi mecanismele de bază ale sistemului de pensii private din România.

Potrivit unui comunicat al instituţiei, informaţiile furnizate în acest Ghid nu reprezintă un regulament emis de CSSPP şi nu vizează conferirea unor drepturi sau impunerea vreunei obligaţii.

Ghidul aruncă o privire generală asupra sistemului de pensii private, prezentându-i beneficiile, entităţile şi elementele de siguranţă, precum şi datele de contact ale instituţiilor din sistemul pensiilor private.

Prin publicarea în cadrul Ghidului a unui dicţionar al pensiilor private, cuprinzând termeni specifici sistemului de pensii private şi termeni şi noţiuni investiţionale, CSSPP îşi propune să aducă mai aproape de participanţi noţiunile de bază ale lumii financiare moderne şi implicit ale sistemului de pensii private.

Ghidul Participantului la Sistemul de Pensii Private pune accent pe explicarea cadrul legal necesar investirii activelor participanţilor în condiţii cât mai eficiente şi cu un risc cât mai scăzut.

Totodată, sunt specificaţi paşii care trebuie urmaţi de un potenţial participant în cadrul procesului de aderare, de participare, de transfer şi în final de a beneficia de o pensie privată.

Accesul la educaţie în domeniul serviciilor financiare este deosebit de important pentru asigurarea protecţiei participanţilor, mai ales în contextul actual dificil al pieţelor financiare din întreaga lume, se subliniază în comunicat.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb