Rotativa a început să se mişte. Cele trei partide au intrat în linie dreaptă în materie de negocieri. A început numărătoarea inversă. Se negociază la greu cele mai importante poziţii în noul guvern. Ceea ce lipseşte însă cu desăvârşire este bilanţul.
Menţinerea unor miniştri pe funcţie presupune o evaluare prealabilă a acestora. Nu există, cel puţin oficial şi public, nicio evaluare. Cetăţeanul, care mai devreme sau mai târziu va trebui să plătească şi să astupe găurile produse de ultimele trei guverne, s-ar cuveni să fie informat asupra identităţii celor responsabili. Cine a produs găurile în buget şi cu susţinerea cui?
Fără o corectă evaluare a rezultatelor bune şi a eşecurilor este cu neputinţă să justifici de ce, pe tabla de şah a Executivului, muţi piesele într-un anumit fel. Cumva negocierile care sunt acum în toi se fac în orb. Cu ochii legaţi. Şi cu mare fereală faţă de opinia publică.
În al doilea rând, insist asupra unei solicitări cât se poate de legitime. Trebuie făcut bilanţul. În raport cu ce? Simplu: în raport cu programul de guvernare. Care a fost trecut prin Parlament. Şi care, prin urmare, a devenit nu numai legea părţilor implicate, respectiv a celor trei partide din coaliţie, dar şi angajamentul celor care au guvernat faţă de cetăţenii ţării. Este tot o lege care trebuia respectată. Unde şi de ce şi de câte ori a fost încălcată? Şi de către cine? Fără bilanţ, fără să tragi o linie, nu poţi să mergi mai departe şi să nu calci strâmb. O înşelătorie generează următoarea înşelătorie. De aici şi titlul acestei scurte analize. Dacă pui calul înaintea boilor, în loc să mergi înainte, rişti să o iei înapoi.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 04.05.2023, 07:16)
Stanescule, ne spui și noua cu glas catifelat si gingas ca de fetita de câte ori ai scăpat săpunul la brutarie