CU OCAZIA ZILEI INTERNAŢIONALE A CEREALELOR INTEGRALE Cereal Partners Worldwide susţine promovarea unor sisteme alimentare sănătoase cu grad ridicat de sustenabilitate

G.U.
Miscellanea / 19 noiembrie 2020

Cereal Partners Worldwide susţine promovarea unor sisteme alimentare sănătoase cu grad ridicat de sustenabilitate

Producătorul cerealelor Nestle pentru micul dejun, Cereal Partners Worldwide (CPW), se alătură demersurilor globale cu ocazia Zilei Internaţionale a Cerealelor Integrale, celebrată în data de 19 noiembrie, şi subliniează importanţa acestora într-un sistem alimentar sănătos şi sustenabil, conform unui comunicat de presă. Creşterea gradului de conştientizare privind impactul pozitiv al cerealelor integrale asupra sănătăţii reprezintă un obiectiv major, cu atât mai mult cu cât, la nivel global, se estimează că oamenii consumă mai puţin de un sfert din cantitatea recomandată de cereale integrale pe zi.

La nivel global, unul din cinci decese este asociat cu o dietă necorespunzătoare. 88% dintre ţări sunt afectate de malnutriţie şi boli netransmisibile legate de dietă. În România, 92% din decese sunt cauzate de bolile netransmisibile, asociate cu stilul de viaţă nesănătos, cum sunt bolile cardiovasculare, diabetul, cancerul sau alte boli cronice. La nivel global, consumul de cereale integrale rămâne relativ scăzut, în ciuda numeroaselor beneficii pentru sănătate ale acestora.

Potrivit comunicatului, în acest context, Cereal Partners Worldwide (CPW), producătorul cerealelor Nestle pentru micul dejun, şi-a declarat sprijinul pentru Ziua Internaţională a Cerealelor Integrale şi susţine necesitatea unor recomandări clare din partea specialiştilor privind includerea cerealelor integrale într-o alimentaţie sănătoasă şi sustenabilă. Scopul CPW este de a oferi un mic dejun mai bun în fiecare zi. De aceea, produce peste 100 de tipuri de cereale pentru micul dejun, oferind opţiuni variate pentru un început de zi delicios, uşor, rapid şi hrănitor. Până la sfârşitul anului 2020, toate cerealele Nestle care poartă simbolul Banner-ului Verde vor avea cel puţin 8g de cereale integrale la fiecare porţie (30g) şi nu vor conţine coloranţi şi arome artificiale.

În ultimii 10 ani, la nivel global, cerealele Nestle au beneficiat de îmbunătăţirea continuă a reţetelor menite a contribui la un mic dejun mai nutritiv. Compania şi-a luat angajamentul de a creşte conţinutul de cereale integrale şi fibre şi de a reduce semnificativ cantităţile de zaharuri şi sare din toate produsele pentru micul dejun din portofoliu. Astfel, din 2003, cerealele Nestle au:

- Cu 50% mai multe cereale integrale

- Cu 25% mai puţină sare

- Cu 20% mai puţine zaharuri

- Produse fără coloranţi şi arome artificiale

În cadrul portofoliului Nestle România, toate cerealele Nestle cu simbolul Banner-ului Verde sunt făcute din cereale integrale şi reprezintă o sursă de fibre, iar cerealele integrale sunt ingredientul nr. 1 în toate produsele pentru copii şi adolescenţi, notează sursa citată.

David Clark, CEO CPW, a declarat: "Cerealele integrale s-au dovedit a avea o serie de beneficii pentru sănătate. Există o mulţime de dovezi care sugerează că paşi simpli, cum ar fi campaniile de conştientizare şi informaţiile clare cu privire la beneficiile cerealelor integrale pot face o diferenţă reală în ceea ce priveşte nivelurile de consum şi impactul asupra sănătăţii. Vrem să susţinem partenerii din industrie şi guvernele pentru a ne asigura că cerealele integrale devin o parte esenţială a alimentaţiei în întreaga lume".

CPW susţine următoarele trei măsuri esenţiale pentru a contribui la creşterea consumului de cereale integrale:

- Consecvenţă în recomandările alimentare, cu accent pe cerealele integrale. La nivel global, există peste 100 de recomandări diferite în ceea ce priveşte consumul de cereale. Este nevoie de o mai mare aliniere între specialiştii din diferite ţări la nivel de recomandări.

- Etichete clare pe faţa ambalajului, care recunosc contribuţia importantă a cerealelor integrale la un regim alimentar sănătos. Etichetele de pe faţa ambalajului au fost recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) ca instrument pentru prevenirea bolilor netransmisibile, ajutând consumatorii să identifice produse alimentare mai sănătoase. În prezent, cerealele integrale sunt rareori luate în considerare, în ciuda beneficiilor pentru sănătate.

- Campanii de conştientizare şi informare privind beneficiile cerealelor integrale. Campania pentru cereale integrale condusă de Danish Whole Grain Partnership (DWGP) în colaborare cu guvernul danez şi alte organizaţii non-profit din domeniul sănătăţii a dus la creşterea aportului mediu de cereale integrale de la 32 g la 82 g/zi. 53% dintre danezii chestionaţi au căutat în mod activ să cumpere cereale integrale.

Potrivit sursei citate, consumul crescut de cereale integrale poate aduce beneficii în dietele zilnice individuale în mod sustenabil. Cercetări recente ale World Wide Fund (WWF) sugerează că trecerea la o "dietă sustenabilă" (o dietă echilibrată care să conţină mai multe cereale integrale, fructe şi legume şi mai puţin zahăr, grăsimi saturate şi carne) poate contribui la oprirea defrişărilor şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră din agricultură cu cel puţin 30%.

Sprijinul CPW face parte dintr-o campanie în curs de desfăşurare din preajma Zilei Internaţionale a Cerealelor Integrale, celebrată pe 19 noiembrie 2020. Aceste idei vor fi discutate detaliat în cadrul unei întâlniri virtuale globale găzduite de Whole Grain Initiative, pe 19 noiembrie. Mai multe detalii pe www.wholegraininitiative.org .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb