CU PRIVIRE LA ACUZAŢIA DE ANTISEMITISM ADUSĂ LUI IOHANNIS: Ilan Laufer: "Am avut o reacţie la cald"

T.T.
Politică / 22 noiembrie 2018

Ilan Laufer (sursa foto: Facebook)

Ilan Laufer (sursa foto: Facebook)

Ilan Laufer, fost ministru pentru Mediul de Afaceri, a precizat, astăzi, că a avut "o reacţie la cald, bazată pe o puternică încărcătură emoţională", atunci când l-a acuzat de antisemitism pe preşedinte, el motivând gestul său prin faptul că şeful statului nu a justificat, conform Constituţiei, refuzul de a semna decretul pentru numirea sa în funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale.

"Înţeleg şi respect regulile statutare ale organizaţiilor evreieşti şi îmi aleg astăzi cuvintele cu prudenţă. Totodată, din cauza nejustificării refuzului - conform Constituţiei - al domnului preşedinte, de a fi parte din Guvernul Romaniei, am avut o reacţie la cald, bazată pe o puternică încărcătură emoţională. Nu mi-am dorit şi nu îmi doresc să amestec trăirile personale în viaţa politică. Consider că, la nivel personal, am dreptul să fiu subiectiv, atunci când mă simt discriminat. Rămân implicat în proiectele menite să încurajeze dezvoltarea antreprenorilor şi a companiilor cu capital românesc, inclusiv internaţionalizarea acestora, atât în Europa, cât şi în Statele Unite ale Americii", a arătat el într-o postare pe Facebook.

Fostul ministru a ataşat copia certificatului de naştere din care reiese că s-a născut în România.

"Având în vedere acuzaţiile eronate referitoare la faptul că nu am fost născut în România, ţin să precizez următoarele: sunt născut în Romania, sunt român şi simt româneşte. Fac parte dintr-o etnie cu o profundă conştientizare şi încărcătură istorică, evreii fiind un popor care a fost sensibilizat de-a lungul timpului din cauza suferinţelor îndurate", a mai scris el.

Marţi seară, Ilan Laufer a afirmat în cadrul unei conferinţe de presă că refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a semna decretul pentru numirea sa în funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale ar reprezenta "un nou act de antisemitism".

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a susţinut, ieri, că se delimitează total de aceste afirmaţii şi că Ilan Laufer nu l-a consultat în ce priveşte intenţia de a susţine o declaraţie de presă de la sediul Partidului Social Democrat, menţionând că acel lucru a reprezentat "un incident de securitate".

Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România - Cultul Mozaic a transmis, astăzi, că respinge cu fermitate acuzaţiile de antisemitism ale lui Ilan Laufer la adresa preşedintelui, relatează Agerpres.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. E cam asa cum am mai zis pe undeva, saincerci sa dregi busuiocul. Toti stim ca ai fost tras pe sfoara de psDragnisti. Macar ''incearca si pe surse'' sa spui ceea ce credem toti-ca ai fost folosit si manipulat de acesti monstrii care sint slugile lui Dragnea. Dar nu e mult pina cind despotul-pleaca , dar macar atunci daca ar fi cineva lucid in psd sa-i puna in caruta toata camarila. Intr-un fel va compatimesc, pentru ca vada ca ati fost tras pe sfoara a doua oara , tot de aceeasi oameni. Numai de bine sa auzim, toate sint trecatoare. Noroc bun.

    1. ...

      Eu te compătimesc pe tine

    ...

    Singurul de care sunt sigur că nu este evreu este unul...bădalău

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb