Cum să creezi un portofoliu fără Europa

F. A.
Internaţional / 23 noiembrie 2011

Potrivit Reuters, este posibil să fi venit timpul pentru investitori să scape de ceea ce Donald Rumsfeld numea "Vechea Europă", şi cu o combinaţie potrivită de fonduri, este posibil chiar să creezi un portofoliu de investiţii care să ocolească Europa în întregime.

Având în vedere ştirile constant proaste, nu se pare că va fi un punct de turnură în viitorul apropriat de la migrenele datoriilor din Grecia, Italia, Spania şi Portugalia. Contagiunea chiar s-a extins şi a afectat negativ puterea de împrumut a Franţei şi Spaniei.

Pentru a evita aceste probleme, strategia de investiţii fără Europa trebuie să ia în considerare următoarele: pieţele emergente, strategia BRIC, obligaţiuni ale pieţelor emergente şi companii mici americane.

Pieţele emergente au legături doar tangeţiale cu europa, însă economia lor este în creştere; de asemenea, ele reprezintă oportunităţi globale, şi deşi vehiculul de investiţii este concentrat în principal pe doar patru ţări, şi anume China, Brazilia, Coreea de Sud şi Taiwan, este o bună modalitate pentru a încerca ţările în curs de dezvoltare.

Strategia BRIC, ce presupune investiţia în giganţii Brazilia, Rusia, India şi China pare un pariu mai sigur, iar Braziliei şi Chinei le sunt prevăzute o creştere economică frumoasă în următorii ani, şi în urma legăturii simbiotice dintre cele două: în timp ce China are nevoie de agricultura braziliană şi de resursele acesteia pentru populaţia sa crescândă, ţara sud-americană se bazează pe China ca piaţa principală de export pentru produse precum soia.

În timp ce piaţa europeană de obligaţiuni este sufocată de criza datoriilor suverane, o bună idee de investiţie o pot reprezenta obligaţiunile din ţări precum Indonezia, Columbia, Qatar şi Turcia.

Investiţia în companiile mici americane este mult mai sigură, având în vedere că marile corporaţii deja existente au o expunere foarte mare pe o piaţă nisipoasă ca Europa, iar dacă contagiunea acesteia lansează o recesiune globală, companiile cele mai de succes vor fi cele bazate pe economiile ţărilor în care operează, fiind orişicum dependente de acestea.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Sa ma pis pe mata cu articolul tau de pisat pai unde pula mea scrie in articolul tau cum sa creez un portofoliu de investitii imi spui numai aiureli cum pizda mati vrei sa investeasca oameni la bursa cand voi sunteti mincinosi ordinari si nu le oferiti informatiile de care au nevoie le spuneti povesti de noapte buna cacatilor

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb