Curtea de Apel Bucureşti a anulat Decizia Consiliului Concurenţei de sancţionare a Electrolux Romania

Adina Lateş
Miscellanea / 19 noiembrie 2015

Curtea de Apel Bucureşti a admis acţiunea în anulare înaintată de Electrolux România şi a anulat în totalitate, prin intermediul unei hotărâri pronunţate vineri, 13 noiembrie, Decizia 10/2014 a Consiliului Concurenţei, potrivit unui comunicat remis astăzi redacţiei.

Prin Decizia 10/2014, Consiliul Concurenţei a sancţionat entităţile cu activitate pe piaţa locală a celor mai mari producători de electrocasnice (Arctic, Electrolux, Philips, Whirpool, Indesit, Bosch, Gorenje şi Candy Hoover) pentru două presupuse înţelegeri anticoncurenţiale în legătură cu campaniile "buy-back" de electrocasnice desfăşurate sub egida asociaţiei ROREC.

"Campaniile "buy-back" pemiteau consumatorilor să beneficieze de un discount la achiziţia unui aparat electrocasnic nou şi eficient din punct de vedere energetic dacă predau un deşeu electrocasnic poluant odată cu achiziţia. În acest fel s-a reuşit contribuirea în mod semnificativ la atingerea gradului de colectare de deşeuri electrocasnice asumat de către România în momentul aderării la Uniunea Europeană şi, totodată, evitarea demarării unei proceduri de infringement contra României. Ulterior intervenţiei Consiliului Concurenţei acest tip de campanii a încetat", se arată în comunicatul amintit.

Conform sursei ciatte, în acţiunea privind anularea deciziei Electrolux România a fost reprezentată de către Muşat & Asociaţii. Toate cele 8 întreprinderi sancţionate au cerut în instanţă anularea deciziei, soluţia cu privire la Electrolux fiind însă singura pronunţată de către instanţă până la acest moment.

Anca Buta Muşat, Avocat Asociat, coordonatoarea echipei care a instrumentat cazul, a precizat că: "Dincolo de rezultat, este deosebit de semnificativ faptul că instanţa, prima care s-a pronunţat cu privire la legalitatea Deciziei 10/2014, a avut răbdarea şi disponibilitatea de a analiza un probatoriu deosebit de complex pentru lămurirea unor probleme de fapt şi de drept dificile, lucru cu atât mai de apreciat cu cât vorbim de o instanţă cu un grad foarte mare de încărcare".

Din echipa Muşat & Asociaţii care a instrumentat acest dosar au mai făcut parte Paul Buta (Managing Associate) şi Adrian Şter (Managing Associate).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb