Curtea de Apel Bucureşti l-a declarat incompatibil pe şeful Radioului Public, Ovidiu Miculescu

Ioana Dogaru
Anticorupţie / 9 decembrie 2015

Curtea de Apel Bucureşti a respins acţiunea introdusă de preşedintele-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu, împotriva Raportului Agenţiei Naţionale de Integritate, prin care acesta a fost declarat incompatibil, informează, miercuri, MediaSind.

"În urma sesizării Sindicatului Unit al Salariaţilor Radio România, organizaţie afiliată la MediaSind, ANI a constatat că Ovidiu Miculescu s-a aflat în stare de incompatibilitate atunci când s-a angajat pe sine pentru a încasa, pe lângă salariul de preşedinte - director general al SRR, şi sume provenind dintr-un proiect finanţat din fonduri europene. Este vorba de "ACCES - Formarea profesională continuă, calificare/recalificare - Garanţia succesului pe piaţa muncii pentru angajaţi", cu nr. de identificare POSDRU/62/2.3./S/31209. Având în vedere aspectul penal al faptei, Direcţia de Luptă Antifraudă DLAF a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie DNA, cazul fiind "în cercetarea procurorilor", se menţionează într-un comunicat al MediaSind.

Potrivit sursei citate, ANI l-a mai declarat o dată incompatibil pe şeful SRR, tot la sesizarea SUS Radio România. Şi de această dată, Curtea de Apel Bucureşti a respins contestaţia acestuia, dosarul aflându-se la ÎCCJ. Incompatibilitatea se referea la faptul că şeful Radioului Public a deţinut, simultan, funcţia de membru al CA al Societăţii Române de Radiodifuziune şi de manager al Societăţii Naţionale de Radiocomunicaţii.

"MediaSind, împreună cu principalele organizaţii naţionale şi internaţionale din mass-media, a solicitat, în nenumărate rânduri, Comisiilor de cultură şi mass-media din Parlament, să ia măsuri pentru sancţionarea abuzurilor din Radioul Public. Din nefericire, până în prezent, nu s-a luat nicio decizie. În acest timp, cu complicitatea unor politicieni, abuzurile în Radioul Naţional s-au înmulţit", atrage atenţia MediaSind.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb