DACĂ AMERICANII DE LA EXXONMOBIL VOR RENUNŢA LA INVESTIŢIE Romgaz este interesat de o participaţie de 15%-20% din proiectul Neptun de la Marea Neagră

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 20 noiembrie 2019

Romgaz este interesat de o participaţie de 15%-20% din proiectul Neptun de la Marea Neagră

Producătorul român de gaze Romgaz anunţă că ar fi interesat de o participaţie de 15%-20% din proiectul de exploatare a gazelor din Marea Neagră, în condiţiile în care americanii de la ExxonMobil ar intenţiona să renunţe la afacere.

Reprezentanţii Romgaz au fost contactaţi, luni, de către un consultant al ExxonMobil pentru începerea negocierilor în vederea preluării unei participaţii din proiectul Neptun din Marea Neagră.

Adrian Volintiru, directorul general al Romgaz, a precizat, ieri, citat de Agerpres: "Am fost contactaţi, ieri, printr-un mail, de către consultantul care îi consiliază pe cei de la Exxon în acest exit. Ne-au anunţat că urmează un proces de exit şi că, dacă suntem interesaţi, ne invită la masa discuţiilor. Urmează să purtăm discuţii în perioada următoare, împreună cu reprezentanţii OMV".

Acesta a mai spus că ar fi bine ca Romgaz să preia o participaţie de 15-20%. Romgaz are capacitatea de a finanţa această preluare din surse proprii şi din surse atrase, iar compania era de mult timp interesată de această tranzacţie, a subliniat domnul Volintiru.

Săptămâna trecută, Virgil Popescu, noul ministru al Economiei, a spus că îşi doreşte ca producătorul român de gaze să încerce să intre în consorţiu cu OMV Petrom, în locul americanilor de la ExxonMobil, în proiectul din Marea Neagră. Acelaşi mesaj l-a transmis, în urmă cu două săptămâni, şi Iulian Iancu (PSD), preşedintele Comisiei pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor. Afirmaţiile au fost făcute în condiţiile în care nu este sigur că ExxonMobil vrea să îşi vândă participaţia din Marea Neagră, existând zvonuri în acest sens, dar neconfirmate oficial.

În vară au circulat zvonuri potrivit cărora ExxonMobil ar intenţiona să renunţe la licenţele din Marea Neagră. Printre motive ar fi şi legislaţia care nu avantajează investitorii (Legea Offshore şi OU 114/2018). În ceea ce priveşte Legea Offshore, fostul guvern a pus în dezbatere publică un proiect de act normativ de modificare, astfel încât să fie puse condiţii mai avantajoase pentru investitori. Proiectul a fost pus în dezbatere publică, pe site-ul Ministerului Energiei, cu câteva zile înainte de o vizită a fostului premier Viorica Dăncilă în SUA. După ce s-a întors din SUA, proiectul a fost retras de pe site. Acum, noul ministru spune că doreşte modificarea legii, însă cu un consens politic în Parlament.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb