DACĂ NU SE MAJOREAZĂ PREŢUL GAZELOR ŞI ELECTRICITĂŢII, E.ON va disponibiliza aproape un sfert din angajaţi

(F.A.)
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 29 martie 2010

E.ON România ar putea renunţa, în acest an, la aproximativ1.700 de angajaţi, reprezentând o scădere cu 23% a numărului de salariaţi comparativ cu sfârşitul lui 2009, dacă ANRE nu va accepta creşterea tarifelor la gaze şi energia electrică.

Frank Hajdinjak, directorul general al E.ON România, a declarat, citat de Mediafax: "Creşterea preţurilor, care se tot amână, va avea implicaţii severe atât asupra E.ON, cât şi a altor companii. Probabil că va trebui să ne reorganizăm mai repede şi poate că va trebui să reducem numărul de angajaţi, inclusiv prin disponibilizări, nu doar prin programe de plecări voluntare şi pensionări anticipate. Potrivit discuţiilor actuale, este posibil ca din companiile E.ON din România să plece, în acest an, 1.700 de persoane".

Dacă ANRE nu va acepta majorarea preţurilor, E.ON România va avea dificultăţi în obţinerea de surse proprii de finanţare a programului de înmagazinare a gazelor pentru perioada de iarnă, în continuarea investiţiilor, iar pierderile companiei vor creşte. "Conform calculelor noastre, preţul gazelor ar trebui să crească cu mai mult de 17%, pentru că acum noi vindem sub costuri. Preţul electricităţii ar trebui majorat cu cel puţin 5%", a afirmat Hajdinjak.

Preşedintele ANRE, Petru Lificiu, a afirmat, marţi, că preţul electricităţii va fi menţinut până la 1 ianuarie 2011, iar cel al gazelor nu va fi majorat la 1 aprilie, însă pe parcursul anului ar putea fi indexat cu inflaţia din 2009.

Conducerea E.ON România vrea să se întâlnească cu premierul Emil Boc pentru a discuta despre preţurile reglementate pentru gaze şi energie electrică. Frank Hajdinjak a subliniat: "Să nu uităm imaginea pe care ne-o creăm faţă de investitori. E.ON vrea să rămână în România pentru că este o piaţă interesantă. Energia este peste tot o afacere politică. România este într-o situaţie specială, deoarece criza a început mai târziu aici şi a fost ignorată, dar în 2009 a fost lovită foarte dur".

Domnia susţine că România are nevoie de investiţii în energie, dar nu poate să ceară bani acţionarilor E.ON când nu există o recuperare corectă a investiţiilor. E.ON a investit în România, începând din 2005, suma de 400 milioane euro în sectorul gazelor şi electricităţii, iar în această perioadă nu a acordat dividende acţionarilor, reinvestind profiturile în companie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb