DACIAN CIOLOŞ:  "Nu intenţionez să contest Legea dării în plată"

E.O.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 20 aprilie 2016

"Nu intenţionez să contest Legea dării în plată"

Premierul Dacian Cioloş spune că nu intenţionează să sesizeze Curtea Constituţională a României (CCR) cu privire la Legea dării în plată.

Afirmaţia domniei sale vine ca răspuns, pe pagina de Facebook, la o postare care îi este adresată şi care vine din partea unei persoane împrumutate în franci elveţieni.

"Nu, nu intenţionez sa contest această lege", este comentariul său la postarea respectivă.

Legea dării în plată se află la secretariatul Camerei Deputaţilor, pe parcursul acestei săptămâni, când încă poate să fie contestată la Curtea Constituţională a României.

Aprobată săptămâna trecută cu 207 voturi pentru, unul împotrivă şi o abţinere, iniţiativa legislativă care permite stingerea datoriei odată cu cedarea garanţiei către bancă urmează să fie promulgată de preşedintele ţării.

Legea a fost adoptată cu câteva amendamente, printre care se numără următoarele: Programul Prima Casă a fost eliminat de sub efectul legii; plafonul pentru suma împrumutată la momentul contractării creditului a fost stabilit la 250.000 de euro, de la 150.000 euro cât fusese iniţial; de noile reglementări vor beneficia şi debitorii deja executaţi silit; toate creditele ipotecare luate pentru realizarea unei locuinţe, indiferent că au fost garantate cu un teren, vor intra sub auspiciile textului legislativ.

Între timp, în ultima perioadă, o parte din bănci au majorat avansul la creditele ipotecare, alte instituţii financiare anunţând că, dacă Legea dării în plată va fi aprobată, atunci vor înăspri condiţiile de creditare.

Deputatul liberal Daniel Cătălin Zamfir, care a promovat legea, ne-a spus, la finalul săptămânii trecute, că lucrează la o lege similară dedicată creditelor contractate prin Programul Prima Casă.

Opinia Cititorului ( 19 )

  1. Nu ai cum sa contesti o lege la CCR cand ea a fost votata in unanimitate cu 207 voturi. Bravo Dle Ciolos, o decizie inteleapta. Este singura lege pro-consumator din 1990 incoace, o lege ce-i ajuta extrem de multi pe cei executati si pe cei in prag de executare. Lupta NU se opreste aici !!!

    1. A lupta sau a munci, aceasta este intrebarea!

      A muncipentru tine sau numai pentru banca?

      A munci pentru cine alegi. Si alegerea o faci cand semnezi contractul de credit. Dar daca tu ai gandit cu celalalt cap, nu inseamna ca de acum nimeni sa nu mai poata lua credit.

      Domnule 3treid, intr-un stat democratic, premierul are voie sa conteste orice lege la CCR, indiferent de numarul de voturi din parlament. Dar oricum nu ma astept sa intelegeti, atata timp cat nu ati avut capacitatea sa intelegeti ce scrie intr-un contract de creditare. Pana la urma nu degeaba Romania este tara cu cel mai mare numar de analfabeti din Europa.

      Din păcate un număr mare din acești analfabeți au slujbe de postaci bancari.

      Nimeni nu înțelege acele contracte.

      prostacii chf au diplome de analfabeti

      Mersul cu caruta si X6 in aceeasi Romanie Mioritica.

      Sti ca un ptofesor are un salar de 300 Euroi 

      Sunt foarte multi care inteleg. Si in 2007 valoarea creditelor acordate in lei era peste cea acordata in valute. In concluzie cei care au luat credite in lei, preferand sa plateasca dobanzi mai mari, au inteles ce inseamna riscul valutar. Ceilalti au fost smecheri, sau "analfabeti financiari" !

      Imi e rusine cu tine, draga romanule.Realitatea este ca eu lupt si pt creditul tau prezent sau viitor dar lupt si pt copii tai care vor avea conditii corecte de creditare si vor fi priviti ca parteneri corectj nu ca animale care tb mulse

      Corect

      Trebuie sa ii intelegem pe cei care nu inteleg care e camataria bancherilor, nici noi nu am inteles multe pana nu ne-am instruit. Multumita Prof. Piperea acum suntem mai buni decat bancherii si trebuie sa luptam pentru acest popor.

      Care credite Gabriela? Nu va mai putea lua nimeni credite din cauza voastra! Va multumim !

    Respect dl. Prim Ministru ,am inceput sa avem incredere in dv. ,sper sa mai aveti si alte decizii favorabile ROMANILOR, ca pana la urma pe romani ii reprezentati !!!

    Bravo si felicitari ca stati drept in fata lobyului bancar si al BNR ,care oricum are zilele numarate !!! 

    1. zilele tale sunt mult mai numarate

    Respect Dacian Ciolos.

    Nu mai are cine face jocul bancilor. 

    Mi se pare normal.

    Lege votata in unanimitate de doua ori, amanata cu tot feluri de chichite.

    Cei executati, executati pe diferenta, cei care nu msi pot plati ratele asteapta ca o gura de oxigen data de 1 cand cred ca intra in functiune. 

    Atentie la acest anti-roman platit de Soros si mason cu acte si sotie straina. A fost pus de [...]UE sa distruga acest popor prin supraindatorare. Sorosistul ne poate face oricand o surpriza daca nu suntem atenti pentru ca si el si Werner nu au inima de roamni in ei.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb