Dacian Cioloş susţine un rol proactiv al României în UE

Raluca Juncu
Miscellanea / 9 mai 2016

Dacian Cioloş transmite, într-un mesaj cu prilejul Zilei Europei, "La mulţi ani" românilor şi familiei europene, precizând, totodată, că susţine în continuare un rol proactiv al României în UE, pentru a face faţă noilor provocări şi evoluţii din regiune şi din întreaga lume, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei.

"Anul acesta, marcăm Ziua Europei pentru a 10-a oară ca stat membru al Uniunii Europene. În mai 2007, când participam pentru prima dată ca cetăţeni europeni la sărbătoarea comună a naţiunilor UE, aşteptările noastre ca nou veniţi în acest proiect de cooperare economică şi politică erau pe măsura eforturilor depuse ani de zile de România pentru a deveni membră a Uniunii, dar şi pe măsura angajamentelor asumate faţă de partenerii noştri europeni. Acum, ne pregătim pentru a prelua, în cel de-al doilea semestru al anului 2019, preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Vrem să facem acest lucru cu toată maturitatea şi responsabilitatea, pentru consolidarea proiectului european, a valorilor şi principiilor sale fundamentale, iar Guvernul pe care îl conduc are deja în vedere o pregătire serioasă, la nivel instituţional, tehnic şi logistic, pentru asigurarea unui mandat de succes al României la preşedinţia Consiliului Uniunii. De aceea, susţin în continuare un rol proactiv al României în UE, pentru a face faţă noilor provocări şi evoluţii din regiune şi din întreaga lume", spune Dacian Cioloş, într-un mesaj transmis cu prilejul zilei de 9 mai - Ziua Europei, Ziua Independenţei de Stat a României şi Ziua Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-Al doilea Război Mondial" a declarat premierul.

Prim-ministrul arată că, pe 9 mai, este marcată şi Ziua Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial, care a însemnat o nouă etapă în istoria lumii, precizând că nu trebuie trecute cu vederea suferinţele din perioadele de conflict la nivel global, se mai arată în comunicat.

"Marcăm, tot astăzi, Ziua Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial, care a însemnat o nouă etapă în istoria lumii. Acum, poate, mai mult ca oricând în ultimele decenii, nu trebuie să uităm ce au însemnat şi ce suferinţe au adus perioadele de conflict la nivel global, dar şi la nivel de individ. Ameninţările la adresa securităţii au căpătat între timp forme care, din păcate, lovesc în oameni nevinovaţi şi neimplicaţi. În faţa unor astfel de ameninţări soluţiile pot fi găsite prin identificarea cauzelor, dialog şi cooperare la nivel naţional, european şi internaţional", a adăugat Cioloş.

Premierul a menţionat că ziua de 9 mai are o semnificaţie specială şi pentru români.

"Pentru noi, românii, ziua de 9 mai are şi altă semnificaţie specială: marcăm Ziua Independenţei de Stat a României. Se împlinesc 134 de ani de când, în 1877, Mihail Kogălniceanu, în calitate de ministru de Externe, spunea în faţa deputaţilor ţării: 'Suntem o naţiune liberă şi independentă!', discurs urmat de adoptarea rezoluţiei prin care a fost proclamată independenţa. ", mai afirmă acesta.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. OMULE NE MOR OAMENII IN SPITALE SI TU NE UREZI SPUNE ADEVARUL CU CONDREA

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb