Daciana Sârbu cere la Bruxelles folosirea producţiei locale în programul de distribuire a fructelor în şcoli

E.D.
Companii #Agro-alimentar / 10 decembrie 2014

Programul european de distribuire a fructelor în şcoli ar trebui să se bazeze pe producţia locală, sprijinind astfel micii producători din fiecare regiune şi, în acelaşi timp, ar trebui să aibă o mai accentuată dimensiune de educaţie nutriţională, pentru a ajuta copiii să deprindă obiceiuri alimentare sănătoase, a transmis Comisiei Europene eurodeputata PSD Daciana Sârbu, vicepreşedintă a Comisiei de Mediu şi Sănătate publică a Parlamentului European.

Schema de distribuire a fructelor în şcoli trebuie văzută ca o oportunitate de a susţine micii fermieri, mai ales în condiţiile în care producţia de fructe în Europa este în scădere, iar unii producători se confruntă cu dificultăţi legate de punerea pe piaţă a fructelor, arată eurodeputata, care este şi membră a Comisiei de Agricultură. "Micii fermieri, în general, nu fac parte din organizaţii de producători şi puterea lor de negociere este foarte redusă în cadrul lanţului de aprovizionare. De aceea, ei trebuie sprijiniţi în mod special. Planurile de implementare a programului trebuie să garanteze încurajarea lanţurilor scurte de aprovizionare şi producţia locală de fructe. Dacă fructele sunt aduse de la mii de kilometri distanţă pentru a fi distribuite în şcoli, producătorii locali sunt defavorizaţi şi în acelaşi timp impactul asupra mediului este mai mare", a subliniat Daciana Sârbu în interpelare.

Deputata europeană a solicitat din partea Comisiei Europene soluţii pentru încurajarea statelor membre către achiziţionarea de fructe produse local pentru distribuţia în şcoli.

În plus, Daciana Sârbu a cerut ca programul să aibă şi o componentă mai puternică de educaţie nutriţională. "Anul trecut reprezentanţii CE au afirmat că < < unul dintre cele mai importante obiective ale schemei Fructe în şcoli este consolidarea aspectului educaţional, deci nu numai distribuirea de fructe ;i legume, ci ;i încurajarea obiceiurilor alimentare sănătoase ale copiilor, care vor dura toata viaţa > >. Comisia trebuie să asigure şi dezvoltarea dimensiunii ce priveşte educaţia nutriţională, astfel încat copiii să fie cu adevărat ajutaţi să deprindă obişnuinţe sănătoase", a arătat deputata europeană.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb