Dan Adamescu, pus sub control judiciar pe cauţiune stabilită la 40 de milioane de lei

I.D.
Anticorupţie / 7 martie 2016

Dan Adamescu, pus sub control judiciar pe cauţiune stabilită la 40 de milioane de lei

Actualizare 16:06

Procurorii DNA au dispus astăzi luarea măsurii controlului judiciar pe cauţiune pentru 60 de zile faţă de omul de afaceri Dan Adamescu, preşedinte al Consiliului de Supraveghere al SC Asigurare Reasigurare Astra, cauţiunea fiind stabilită la 40 de milioane de lei, informează Agerpres.

Adamescu este cercetat pentru abuz în serviciu în formă calificată, spălare a banilor şi complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (două infracţiuni), potrivit unui comunicat al DNA.

(S.A.)

-----------

Actualizare 12:06 Instanţa a stabilit un nou termen de judecată în dosarul falimentului Astra

Curtea de Apel a stabilit un nou termen în dosarul falimentului Astra Asigurări, pentru 24 martie, după ce decizia din decembrie a Tribunalului Bucureşti, de a accepta cererea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) privind intrarea în faliment a companiei, a fost atacată.

Tribunalul Bucureşti a acceptat, pe 3 decembrie, solicitarea ASF de intrare în faliment a Astra, însă compania a făcut ulterior recurs, aminteşte Mediafax.

Consiliul Autoritatăţii de Supraveghere Financiară a cerut instanţei la începutul lunii septembrie intrarea în faliment a Astra, după ce societatea nu a reuşit să-şi majoreze capitalul social cu necesarul de 425 de milioane de lei.

Compania s-a aflat în proces de redresare financiară din februarie 2014, având că administrator special KPMG Advisory. La momentul anunţului ASF că va cere falimentul Astra, compania avea 1,8 milioane de asiguraţi, cu 2,5 milioane de poliţe valabile.

The Nova Group Investments România deţine, potrivit celor mai recente date disponibile, o participaţie de 72,7% la Astra, iar Epsilon Estate Provider 26,28%. Cele două companii sunt controlate de omul de afaceri Dan Adamescu.

Compania KPMG Restructuring a fost numită pe 3 decembrie ca lichidator judiciar provizoriu de către Tribunalul Bucureşti, care a admis cererea Autorităţii de Supraveghere Financiară de deschidere a procedurii falimentului pentru Astra.

Principalul creditor al Astra este Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA), care a preluat activitatea de avizare a daunelor şi de plată a acestora în limita plafonului garantat de 100.000 de euro.

Consiliul ASF a decis, în şedinţa de joi, să respingă cererea KPMG de a prelua din 4 martie activitatea de constatare şi instrumentare a dosarelor de daună ale Astra Asigurări. Potrivit legii, Fondul de Garantare a Asiguraţilor putea să deschidă dosare de daună pentru poliţele emise de Astra Asigurări timp de 90 de zile de la deschiderea procedurii de faliment, respectiv din 3 decembrie 2015 până în 4 martie 2016, urmând ca lichidatorul judiciar, KPMG, să se ocupe după această dată de îndrumarea solicitanţilor.

ASF a decis că asiguraţii Astra pot depune în continuare la FGA cererile de deschidere a dosarelor de daună şi după data de 3 martie. FGA va primi aceste cereri până la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti de deschidere a procedurii falimentului societăţii Astra.

(A.L.)

-----------------

Actualizare 11:49 Omul de afaceri Dan Adamescu, pus sub învinuire în dosarul Astra

Dan Adamescu a fost pus sub învinuire în dosarul Astra, acesta fiind cercetat pentru falimentul companiei, prejudiciul fiind de 700 de milioane de lei, informează Antena 3.

Acesta este al doilea dosar deschis pe numele lui Dan Adamescu, potrivit sursei citate.

Tribunalul Bucureşti a admis, în decembrie 2015, cererea depusă de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) privind intrarea în faliment a societăţii Astra Asigurări, aminteşte televiziunea de ştiri citată.

Consiliul ASF a solicitat, în august 2015, intrarea în faliment a acestei societăţi şi a decis retragerea autorizaţiei de funcţionare, compania aflându-se în administrare specială.

Conform legii, falimentul unei societăţi de asigurare este hotărât de către o instanţă judecătorească.

(I.D.)

-----

Omul de afaceri Dan Adamescu, la DNA

Omul de afaceri Dan Adamescu a ajuns, luni dimineaţă, la sediul DNA, structura centrală, unde va fi audiat în calitate de suspect, au declarat, pentru Agerpres, surse judiciare.

Potrivit surselor citate, Adamescu este suspect în legătură cu falimentul societăţii Astra, prejudiciul fiind de estimat la peste 700 milioane lei.

Tribunalul Bucureşti a admis, în decembrie 2015, cererea depusă de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) privind intrarea în faliment a societăţii Astra Asigurări, aminteşte sursa citată.

Consiliul ASF a solicitat, în august 2015, intrarea în faliment a acestei societăţi şi a decis retragerea autorizaţiei de funcţionare, compania aflându-se în administrare specială, transmite Agerpres.

Conform legii, falimentul unei societăţi de asigurare este hotărât de către o instanţă judecătorească.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb