Dan Andronic, urmărit penal pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului

Andrei Stan
Anticorupţie / 11 aprilie 2017

Dan Andronic (Sursa foto: captură Youtube)

Dan Andronic (Sursa foto: captură Youtube)

Omul de afaceri şi consultantul politic Dan Andronic a fost pus sub urmărire penală de către procurorii anticorupţie pentru săvârşirea infracţiunilor de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, în dosarul privind finanţarea campaniei electorale din anul 2009, potrivit unui comunicat al DNA.

Din ordonanţa întocmită de procurori au rezultat aspecte ce conturează suspiciunea rezonabilă potrivit căreia: "La data de 22 septembrie 2016, în cadrul actelor de urmărire penală efectuate pentru lămurirea cauzei referitoare la privind plata unor servicii prestate în campania electorală din anul 2009 din bani despre care există suspiciunea că au provenit din săvârşirea unor infracţiuni, suspectul Andronic Dan - Cătălin, în depoziţia luată sub jurământ, a făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat, urmărind prin aceasta împiedicarea / îngreunarea tragerii la răspundere penală a unora dintre persoanele inculpate".

Concret, Dan Andronic a făcut afirmaţii mincinoase cu privire la semnificaţia sumelor de bani încasate de către societatea D.A. "Communication Media" S.R.L., la care era asociat, de la societăţile administrate de inculpatul Giovanni - Mario Francesco, încercând să acrediteze ideea că persoanele inculpate nu au participat la săvârşirea faptelor de care erau acuzate şi că sumele nu au nicio legătură cu consultanţa politică prestată de suspect în cadrul campaniei electorale, precizează anchetatorii.

Omului de afaceri i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile legale.

În acelaşi dosar, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a început în septembrie 2016 efectuarea urmăririi penale faţă de mai multe persoane, printre care Elena Udrea, Ioana Băsescu, Gheorghe Nastasia şi Giovanni-Mario Francesco, pentru fapte de corupţie săvârşite în legătură cu campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din anul 2009.

Elena Udrea este urmărită penal pentru cinci infracţiuni de spălare de bani, precum şi pentru două infracţiuni de instigare la luare de mită.

În acelaşi dosar, procurorii o acuză pe Ioana Băsescu, fiica cea mare a fostului preşedinte Traian Băsescu, de instigare la abuz în serviciu şi la spălare de bani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb