DAN BARNA: "Nu avem în plan niciun lockdown sistemic, general"

J.P.
Politică / 9 martie 2021

"Nu avem în plan niciun lockdown sistemic, general"

Guvernul nu are, în acest moment, în plan niciun lockdown sistemic, general, a declarat, ieri seară, într-o emisiune la postul public de televiziune TVR 1, vicepremierul Dan Barna, conform Agerpres.

Acesta a afirmat că Executivul va adopta noi măsuri pentru prevenirea extinderii pandemiei de COVID-19, însă a subliniat că măsurile nu vor fi radicale.

"Suntem în faţa valului 3. E clar lucrul acesta. Avem tulpina britanică identificată, prezentă. E clar că nu poţi să blochezi această răspândire. Cum trecem peste asta depinde foarte mult de noi. S-a observat, din păcate, şi la nivelul populaţiei, o relaxare şi un sentiment că gata, am scăpat. Iată, vedem că nu am scăpat şi cifrele, chiar dacă unii indicatori par stabili, vedem presiune pe sistemul ATI ceea ce ne confirmă că lucrurile sunt departe de a fi trecut. Or, din această perspectivă, vor mai fi necesare nişte măsuri tocmai pentru a nu face şi nu avem în plan niciun lockdown sistemic, general. Acesta nu e pe masă în momentele acestea şi nu intenţionăm să îl decidem. Nu poţi nici să fii radical. Radical înseamnă să închizi tot şi te asiguri că îţi scade... Nu poţi să faci asta, pentru că oamenii trebuie să meargă la muncă, pentru că oamenii trebuie să poată să îşi cumpere alimentele esenţiale şi lucrurile de care au nevoie", a precizat Barna.

El a arătat că "România a reuşit să treacă relativ decent prin această situaţie, în pandemie, pentru că a luat măsurile cumva mai devreme".

Dan Barna l-a felicitat pe primarul Timişoarei, Dominic Fritz, pentru propunerea de carantinare a localităţii pe care o administrează, pe fondul creşterii ratei de infectare cu noul coronavirus.

"De asta a fost şi decizia de la Timişoara. Mai bine iei o măsură nepopulară şi îl felicit pe primarul Timişoarei pentru că avut verticalitatea să ia această decizie importantă, chiar dacă oamenii i-o reproşează, pentru că, luând decizia acum, te-ai asigurat că peste două săptămâni nu o să iei o decizie care să dureze trei luni", a adăugat vicepremierul.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Ar fi un Guvern ticălos, totalitar, daca ar avea un astfel de plan, întrucât el contavine flagrant cu drepturile și libertățile fundamentale ale omului. Iar un guvern trebuie sa fie expresia aspirațiilor poporului, nu să fie un guvern ticălos care sa pună în operă planurile elitei mondiale.

    1. Draga Cristian, asa este, doar ca sint putini cei care sa o spună tare și răspicat. Pe deasupra, tot cei ca dvs, sint puși la colț. Eu subscriu părerii dvs, chiar dacă sub anonimat, deoarece atacurile în limbaj suburban la postările de bun simț și rațiune, îmi fac oroare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb