DAN BARNA: "Problema e legea care permite cumulul pensiei cu salariul, nu persoanele care beneficiază de ea"

J.P.
Politică / 16 martie 2021

"Problema e legea care permite cumulul pensiei cu salariul, nu persoanele care beneficiază de ea"

Vicepremierul Dan Barna şi-a exprimat speranţa ca în decurs de o lună să fie adoptată în Parlament legea care interzice cumulul pensiei cu salariul, subliniind că secretarul de stat din MAI Irina Alexe, care a ieşit la pensie la 42 de ani, nu a făcut nimic ilegal, relatează Agerpres.

Întrebat la Digi 24 cum vede numirea ca secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne, în urma propunerii Alianţei USR PLUS, a generalului Irina Alexe, care beneficiază de pensie specială, Dan Barna a declarat că aceasta este un profesionist "remarcabil" în domeniul administraţiei.

"Este decizia colegilor mei din PLUS, asumată de către alianţă. Pentru decizie au existat argumente foarte bune. Irina Alexe este un profesionist în domeniul administraţiei remarcabil. Este un om care a contribuit semnificativ la ceea ce înseamnă USR PLUS şi participarea la alegeri. Este o persoană de foarte bună calitate şi aici sunt două planuri ale discuţiei. Sunt responsabili cei care au beneficiat de un cadru legislativ păgubos - cum este acesta al acumulării pensiei cu salariul -, sunt responsabile persoanele respective care au ieşit la pensie, sub imperiul unei legi greşite? Pentru că despre asta vorbim. Şi tocmai de asta Guvernul, prin Ministerul Muncii, are în momentul de faţă în Parlament şi eu sper să treacă într-o lună o lege care interzice cumulul pensiei cu salariul la stat. Şi susţinem cu toată energia această măsură. (...) În momentul în care ai această reglementare, fiecare angajat poate decide dacă rămâne la pensie sau rămâne în sistemul public şi are venitul respectiv, suspendându-i-se dreptul la pensie. Şi asta e varianta morală şi corectă pe care o susţinem. Cum în egală măsură suntem cei mai puternici susţinători ai eliminării pensiilor speciale", a precizat Dan Barna.

El a arătat că problema o reprezintă legea care permite cumulul pensiei cu salariul şi că este necesară repararea actului normativ, iar "victimizarea unei persoane" nu reprezintă o soluţie.

"Ideea că sunt vinovaţi oameni care au ieşit la pensie sub o lege proastă - problema e legea proastă. Problema e o lege care permite aşa ceva, nu persoanele respective, care în momentul în care au ieşit la pensie au beneficiat de drepturile pe care le prevedea legea. Pentru că Irina Alexe nu a făcut nimic ilegal. Asta e discuţia şi până nu reparăm legea, putem să arătăm cu degetul o persoană sau alta, dar asta nu schimbă cu nimic situaţia din România. Problema de fond e schimbarea legii, tocmai de asta avem această iniţiativă, care sper ca într-o lună de zile să devină lege: că nu mai poţi cumula pensia cu salariul la stat. Şi atunci am închis problema", a mai spus Barna.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Dan Barna este un vierme neomarxist care le învârte pe toate, numa să iasă cum ii convine lui, folosind prosteala pe față.

    1. vinde gogoasa cumulul pensiei cu salariul doar la bugetari sau la stat,

      dar nu vede problema cu cei care au 2-3 joburi la diverse firme srl de utilitati

      infintate de diverse primarii, pentru gunoi, apa, etc 

      1.2. Nelipsitul Cristian !!! (răspuns la opinia nr. 1)

      (mesaj trimis de anonim în data de 16.03.2021, 12:54) 

      Ca Cristian s-a suparat ,,ca conspirati" , voi,adica Arafat &Co ! 

      Neicusorule, ia si tu o pauza, nu vezi ca s-a saturat lumea de tine ?!!!  

    vinovat e legea care permite pensionarea la 40 de ani!! Eu as vrea o lege care sa nu lase posibilitatea iesirii la pensie la o varsta sub 55 de ani, indiferent de domeniu...

    1. Or sa te pensioneze roboții în curând, o să vezi fara plata, la 45 de ani. O sa chițăi de foame

      1.2. Nelipsitul Cristian !!! (răspuns la opinia nr. 1)

      (mesaj trimis de anonim în data de 16.03.2021, 12:54) 

      Ca Cristian s-a suparat ,,ca conspirati" , voi,adica Arafat &Co ! 

      Neicusorule, ia si tu o pauza, nu vezi ca s-a saturat lumea de tine ?!!!  

      eu am pensie pe contributivitate de 8 ani, tie or sa-ti dea pensie robotii?

    Desigur trebuie sa fie profesionist foarte bun sa poti naviga sistemul atat de bine incat a iesi la o pensie considerabila la 42 de ani!

    DAR, parca problema erau si oamenii. Daca oamenii noi au aceeasi moralitate ca cei vechi, mai bine ii pastram pe aia vechi ca poate si-au facut plinul. 

    Deci, o fi legea proasta dar si omul care musca cu pofta din avantajele astea vadit incorecte nu e chiar cel mai bun sa construiasca noua Romanie. 

    Barna pierde puncte la greu crezand ca electoratul lui e asa de prost incat sa creada explicatia asta. 

    Problema sunteti voi pnl usr ist ca mintiti si manipulati dupa cum va convine voua ,aveti parerea ca toti suntem idioti si prosti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb