DAN BARNA:  "Rezultatul alegerilor spune un lucru clar: nu se va face reformă în România fără USR PLUS"

S.B.
Politică / 6 decembrie 2020

"Rezultatul alegerilor spune un lucru clar: nu se va face reformă în România fără USR PLUS"

Rezultatul alegerilor parlamentare de duminică arată că "nu se va putea face reformă în România fără USR PLUS", a declarat copreşedintele alianţei, Dan Barna, după anunţarea exit-poll-urilor, informează Agerpres.

"Rezultatul acestor alegeri spune un lucru foarte clar: nu se va putea face reformă în România fără USR PLUS. În momentul de faţă, acest rezultat - cât va fi el, 18, 19, 20% - aşază USR PLUS ca forţa reformatoare pentru următorii ani ai României", a spus el.

Barna a apreciat că rezultatul este unul "istoric".

"Din punctul de vedere al USR PLUS pot să spun că este un rezultat istoric, pentru care îi felicit pe colegii mei. Am reuşit în patru ani să arătăm că drumul început în 2016 este un drum corect. Am reuşit să dublăm acel rezultat şi dacă timp de patru ani, cu aproape 9% am reuşit să facem agenda în Parlament, sunt convins că, cu un rezultat cel puţin dublu, aşa cum arată estimările la acest moment, vom face şi agenda Guvernului", a menţionat Barna.

Liderul alianţei a spus că participarea redusă la scrutin arată cât de greu este pentru România să iasă dintr-o "logică de pesedism".

"Victoria de astăzi şi rezultatul de astăzi al USR PLUS este un pas important pe care ne asumăm să îl ducem mai departe în Parlament şi în Guvern", a dat el asigurări.

Barna a intervenit în conferinţa de presă de la sediul USR PLUS online, deoarece el se află în autoizolare, fiind infectat cu noul coronavirus.

Potrivit exit-poll-urilor, Alianţa USR PLUS a obţinut la alegeri 16,4% dintre voturi la Senat şi 15,9% la Camera Deputaţilor, informează Agerpres.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Singura chestie pozitivă e că USR va fi un ghimpe important in fundul PNL și a lu Iohannis, adică gașca friminska care a pus pe chituci Romania

    De asta Iohannis, care știe că a pierdut, nici n-a mai apărut în seara asta. 

    Nea' Barnica le transmite romanilor din izolarea lui, ca a venit vremea, ca sa treaca de la celebrul indemn catre caine: "ia de la Basescu", la cel cu: "ia si de la Barna+Ciolos", adica sa ajunga din lac in putz!

    Insa, cum Gandacii lui Soros si hienele galbene vor lucra in viitorul Guvern precum soarecele si pisica, adica isi vor da intruna la gioale(si asta nu poate fi decat in avantajul romanului de rand), nu pot decat sa le urez: intarata-i drace!  

    USR poate impune reforma cu adevarat. PNL nu vrea in opinia mea reforma, sustine sinecurile in institutiile publice profund politizate, similar abordarii PSD, propuneri controversate in Parlament in ajun de campanie electorala, etc. USR nu trebuie sub nici o forma sa faca compromisuri referitor la principiile programului sau de guvernare. Se joaca tare. Eu cred ca vom avea o majoritate PNL+USR+UDMR+PMP (daca va intra in Parlament). Daca USR va face multe compromisuri, va pierde din electoratul sau.

    1. USR e prin definiție un partid al compromisului iar compromisul incepe cu sluga de Barna, un om de paie care se îndoaie după cum bate vântul

      Iohannis ii va baga din nou sub masă iar Barna va fi trimis din nou să doarmă sub scara

      Iohannis va domni ca și până acum, adică abuziv - cu Orban, ordonanțe de urgență și ordine de ministru, fara parlament..  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb