DAN BARNA: ''Scoaterea adresei din cartea de identitate are rolul să simplifice lucrurile''

G.U.
Politică / 24 iunie 2021

''Scoaterea adresei din cartea de identitate are rolul să simplifice lucrurile''

Oamenii îşi vor păstra adresele şi nu îşi vor pierde proprietăţile, dacă domiciliul nu va mai figura pe cartea de identitate, a spus la Digi24 vicepremierul Dan Barna. Acesta a adăugat că propunerea vizează simplificarea lucrurilor, nu complicarea lor, în condiţiile în care românii au nevoie în prezent de un act de proprietate sau să fie luaţi de cineva în spaţiu pentru a-şi face buletin. Copreşedintele USR PLUS mai spune că acest lucru le-ar permite să voteze şi celor care nu au viză de flotant, dar că nu va fi necesară înscrierea la vot, informează Digi24.

Declaraţia vine după ce USR-PLUS a propus să nu ne mai fie trecute adresele de domiciliu pe cărţile de identitate.

"Oamenii vor continua să-şi păstreze adresa, nu are nicio legătură una cu alta. Ceea ce propunem noi este să rupem această legătură care mai este în puţine state, această condiţionare de a deţine proprietăţi sau de a te lua cineva în spaţiu. Această birocraţie nu este necesară în realitate, pentru că identitatea nu trebuie să fie condiţionată de proprietatea unei locuinţe", a spus Barna la Digi24.

Acesta a adăugat că în multe ţări, unde mobilitatea e mai mare, adresa nu mai figurează în cartea de identitate. Identificarea se poate face pe bază de CNP, iar domiciliul va exista în continuare, doar că nu va mai fi pus în buletin, aşa cum a fost scos şi numele părinţilor.

"Această dezbatere este foarte legitimă, pentru că sunt două categorii de persoane foarte afectate: persoanele defavorizate, care nu deţin o locuinţă şi au probleme mari în a-şi face acte de identitate. Şi mai este categoria cealaltă: persoanele foarte dinamice, care îşi găsesc de lucru în alt oraş şi au o permanentă problemă cu actualizarea buletinului. În momentul în care scoţi această chestiune a adresei din cartea de identitate, lucrurile devin mai puţin birocratice şi mai simple pentru tine, ca cetăţean", a adăugat vicepremierul.

"În egală măsură, făcând o modificare în legislaţia electorală, la parlamentare, de exemplu, ar fi de dorit să poată vota cât mai mulţi oameni. Foarte mulţi oameni, cei mobili şi dinamici, activi social, nu ajung să voteze pentru că au domiciliul într-un alt judeţ, de obicei la distanţă mare or, foarte puţini fac călătoria acasă ca să voteze. Lucrurile ar fi mult mai simple şi am avea o reprezentativitate mai mare a aleşilor pentru că mai multe persoane ar putea să voteze", a mai spus Barna.

Dan Barna susţine că eliminarea adresei de pe cărţile de identitate nu va duce la creşterea turismului electoral, deoarece acesta se face mai mult la nivel local, informează Digi24.

Barna a mai spus că înregistraea alegătorilor pentru vot ar fi o piedică birocratică în plus.

Vicepremierul a spus că a discutat subiectul în şedinţa coaliţiei şi că partenerii de coaliţie au spus că "se vor gândi" la acest lucru.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. Exercitii de imagine. In toata presa, dl Barna pe prima pagina. Cu orice, nu conteaza, sa para activ, preocupat si leader. Chestiunea cu adresa in cartea de identitate simplifica si complica.

    1. Asta este mai dus cu capu chiar mai rău ca și mănușă franțuzoaica clodilde. Sa nu ne mai întrebam de ce România este o Colonie, din moment ce astfel de bolnavi psihici conduc România. Acești bolnavi psihici, au fost aleși de alți nebuni.!

    Vin alegeri anticipate de se preocupa dintr-o data de modul in care poate vota lumea?!

    Propun sa se scoata si numele, seria si cnp-ul. Sa fie doar o bucata de plastic goala, asa cum este si creierul acestui mascarici.

    1. Sa se voteze in baza unei hartii goale, unde si cand vrea tanarul frumos si liber.

      Vor sa evite hotia cu sacii. Au luat tzeapa la S1, acum se chinuie golanii din justitie sa inchida dosarul iar banditii s-au prins ca slugile lor au putini neuroni asa ca mai bine manaresc cu buletinele fara informatii.

    mai prostu lumama

    in primul rand iar vorbeste gura fara tine! 

    daca pe actul de identitate nu ai adresa de domiciliu unde plm va trimite orice "organ", mai putin organul tau sexual, documente? 

    adica pe aceste documente nu vei/ sau vei trece adresa de domiciliu dar vei trece alte date personale cu care sa te poti identifica??!! 

    esti cu capul gica 

    de fapt nu esti pt ca din ce spui la capitolul votare rezulta HAI LA VOT CU TOTII DE ORIUNDE, DE CATE ORI VRETI???!!!

    AUD? 

    1. "oraganu" are baza de date cu cnp si adresa, deci stie, stai linistit

      sunt multe tari din UE (franta, belgia, germania, olanda, etc) chiar UK si SUA unde nu exista adresa pe cartea de identitate, cum de stie organul acolo unde sa trimita???

      UK nu are carte de identitate iar in SUA atat permisul de conducere cat si ID-ul au trecute adresa.

    #10gurabarna

    Nu mai intrati voi in parlament daca nu gasiti o cale de furat ever. Ati ajuns in parlament ca Dancila, ca Dragnea, ministrul justitiei ca asa avrut SIE. Iaca ca sunteti de o mie de ori mai rai dacat Dragnea, Stelian Ion e de o mie de ori mai ticalos decat Ciordache ca ati inglodat tara in datorii, ca ati semanat zazanie sa puteti fura linistiti. Nu mai vedeti voi parlament. Poate se apuca si Bulai de munca. Ar fi prima data cand ar munci in viata lui.

    ''Scoaterea adresei din cartea de identitate are rolul să simplifice lucrurile'',......... pt viitorul furt electoral!

    Curat murdar, coane Barnica! 

    ... tot criptat ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb