Dan Voiculescu şi oficiali ai Guvernului au interese comune în firme private

Cătălin Bălan
Ziarul BURSA #Politică / 6 aprilie 2006

"Grupul Industrial Voiculescu şi Compania" ("Grivco" SA) este partener în constituirea societăţii "Centrul Pilot de Calificare şi Consultanţă Profesională" SRL, cu Eugen Ovidiu Chirovici, preşedintele Agenţiei Naţionale a IMM şi Cooperaţie (ANIMMC), subordonată Guvernului.

Deşi de la înfiinţare (anul 2005) şi pînă acum, societatea nu a avut activitate şi nu a înregistrat venituri, potrivit declaraţiilor domnului Chirovici, începînd cu luna februarie a acestui an administratorul unic al societăţii - Bogdan Alexandru - este înlocuit de Mihai Lazăr, director general al "Grivco" SA.

Ovidiu Chirovici ne-a spus că "firma nu îndeplineşte servicii de consultanţa pentru IMM-uri pentru că funcţia pe care o deţin nu mi-ar permite acest lucru", adăugînd că "firma îşi propunea pregătirea profesională la nivel mediu, dar nu a avut pînă acum activitate". De asemenea, firma nu a înregistrat venituri, potrivit lui Ovidiu Chirovici care a adăugat că "nu ştim dacă o vom lichida pentru că nu cere de mîncare".

Aportul la constituirea societăţii este de 20% în favoarea lui Ovidiu Chirovici, adică 20 milioane lei vechi, şi restul aprţine SC "Grivco" SA. În declaraţia de avere a preşedintelui ANIMMC nu figurează nici un venit realizat prin societatea "Centrul Pilot de calificare şi consultanţa profesională".

Interesant este că pînă în noiembrie 2004, în subordinea ANIMMC a existat Centrul de Formare, Management şi Consultanţă care a devenit SC "Centrul de Formare, Management şi Consultanţă" SRL. Acesta a încheiat un parteneriat public-privat cu SA "Ana-Hotels" SA, firma lui Gheorghe Copos şi cu Fundaţia Naţională Coresi, aflată în subordinea CNS "Cartel Alfa".

Astfel, la nivel guvernamental există o societate care se ocupă cu perfecţionarea profesională şi care implică firma vicepremierului Gheorghe Copos, membru al PC, iar la nivelul afacerilor private, există o firmă care împleteşte interesele preşedintelui PC - Dan Voiculescu - cu cele ale Guvernului, reprezentat de Sorin Ovidiu Chirovici. Interesantă coincidenţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb