Daniel Horodniceanu s-a făcut de baftă

Sorin Rosca Stanescu
Editorial / 8 mai 2023

Sorin Rosca Stanescu

Un important om al legii. Care trebuie să fie un model pentru întreaga societate. Fost procuror şef DIICOT. Actualmente vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii. O piesă importantă în angrenajul justiţiei. Atât de importantă, încât are puterea de a-i monitoriza pe magistraţi. Şi s-a compromis lamentabil în faţa a doi poliţişti din Iaşi. Dovada incontestabilă constă într-un clip de şapte minute preluat de întreaga presă. Acum ce va face? Va demisiona?

Daniel Horodniceanu a fost surprins intrând în depăşire fără a semnaliza. Poliţiştii l-au oprit, cum era şi normal. I-au solicitat actele, aşa cum se obişnuieşte în toate situaţiile de acest fel. Daniel Horodniceanu a refuzat însă să prezinte dovada asigurării RCA. Cu un tupeu deosebit, i-a trimis pe poliţişti să caute în banca electronică de date dovada că şi-a plătit asigurarea. Niciun conducător auto - mă refer la oamenii normali la cap - nu şi-ar permite aşa ceva. S-a dat mare. A încercat să-i domine pe cei doi agenţi de circulaţie. Le-a ţinut adevărate lecţii despre importanţa lui. Ca procuror. Deşi fusese oprit de agenţi nu în acestă calitate, ci în cea de conducător auto. Aceştia au fost exemplar de politicoşi cu Horodniceanu şi excesiv de amabili. Pentru că, în final, nu l-au amendat, deşi aveau dreptul să-l amendeze, ci doar l-au atenţionat. Am citit pe internet comentarii, care mi se par de bun simţ, conform cărora agenţii, în condiiţiile în care Horodniceanu nu a recunoscut că a greşit, ar fi avut chiar obligaţia de a-l amenda.

Cum poate un asemenea personaj - iar cine a urmărit cele şapte minute de clip înţeleg foare bine ce spun - să mai rămână în funcţie? Să continue în felul lui să joace rolul de model pentru judecătorii şi procurorii din ţară? Din poziţia de vicepreşedinte CSM? Din poziţia de procuror care a tăiat şi a spânzurat ca şef DIICOT? Cum poate societatea să tolereze asemenea specimene? Cum este posibil să nu i se ceară la scenă deschisă chiar în CSM, chiar de către corpul magistraţilor, demisia sau demiterea?

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Horodniceanu nu a făcut nimic special, din punctul lui de vedere. Asa se crede el mare și tare. Pana la proba contrarie. Îmi amintesc de un fost șef antifraudă la Capitala, tot mare și tare (NG) cu șpagă de 10.000 euro în buzunarul de la spate. Asa cred ei ca sunt mai presus de toți. Asta pana supăra pe cine nu trebuie.

    1. asta este comportamentul general la politicieni si magistrati

      javrele tot javre. se gudura toata viata sa urce in ierarhia javrelor, iar la un moment dat beau un pahar in plus la o sidrofie de-a lor si "supăra pe cine nu trebuie". consecinta, ajung javre pe un palier inferioar. asta daca nu dispar complet. asa e tot universul lor.

    Clar e un " manelist" al justiției. Avea obligația să prezinte asigurarea, polițiștii să nu piardă timpul,să asigure o eficiență a muncii! Apoi,EL ÎNSUȘI inhaitat cu Oprea " le-au crescut " salariile cu 15% ! În ce calitate?

    E dezgustător! Ce căutau polițiștii acolo la ora aia 1,30 ? Polițiștii lucrează și noaptea! Dar dumneata ce cautai?  

    Așa avem si motivul pentru care nu se pot folosi pentru sancționare înregistrările video din trafic si nu se dorește inasprirea sancțiunilor la regimul rutier.....mulți politicieni și mari luptători pricopsiti cu pensii babane ar face cunoștință cu frumusețile patriei din postura de pietoni....

    ghiorlanul a fost tinut in brate de altii asemenea lui , predoiu de ex .

    Iar a scăpat asta săpunul în brutarie. Amintirile doare.

CITEŞTE ŞI

Citeşte toate articolele din

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb