DANIELA LULACHE: "Negocierile pentru reactoarele 3 şi 4 vor fi reluate în septembrie şi vor dura şase luni"

AMALIA IONESCU
Piaţa de Capital #Energie / 26 august 2017

Daniela Lulache

Daniela Lulache

Adunarea Generală a Acţionarilor "Nuclearelectrica" (SNN) a aprobat reluarea în septembrie a negocierilor cu compania chineză "CGN" pentru realizarea reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă, negocieri care se vor derula pe o perioadă de şase luni, a declarat ieri Daniela Lulache, directorul general al "Nuclearelectrica", potrivit Agerpres.

Într-o conferinţă de presă privind bilanţul mandatului său la conducerea "Nuclearelectrica", Lulache a afirmat: "Ieri (joi, n.r.) am avut AGA, unde a fost aprobată mandatarea Consiliului de Administraţie care să stabilească termenii şi condiţiile mandatului de negociere în continuare a acestui proiect. Acest mandat a fost dat ca urmare a aprobării unui memorandum în Guvern în luna iulie cu această temă. Acest mandat stabileşte termeni şi condiţii legat de o negociere timp de şase luni, începând de ieri (joi n.r)".

Potrivit acesteia, negocierile pentru reactoarele 3 şi 4 vor reîncepe în luna septembrie: "Negocierile fuseseră suspendate din decembrie anul trecut şi vor fi reluate în luna septembrie. Eu cred că reactoarele 3 şi 4 sunt absolut obligatorii dacă vrem să avem independenţă energetică şi securitate energetică. Este absolut esenţial ca statul român să îşi definească în detaliu rolul, contribuţia, aportul, susţinerea. Este un proiect viu şi dinamic. Partenerii noştri vin cu o solicitare, noi cu un răspuns, deci nu este imposibil ca negocierile să se termine în şase luni, dar nu este nici uşor".

Totodată, ea a mai spus că este esenţial ca decizia privind prelungirea duratei de viaţă a reactorului 1 să fie luată până la finele acestui an, altfel va fi prea târziu.

Lulache a fost întrebată şi despre zvonurile privind preluarea Companiei Naţionale a Uraniului (CNU) de către "Nuclearelectrica", informaţie pe care Lulache a infirmat-o.

Oficialul "Nuclearelectrica" a precizat: "Nu există astăzi o discuţie între Nuclearelectrica şi CNU sau alte instituţii. Discuţiile despre raporturile dintre CNU şi Nuclearelectrica sunt dezbătute de ani de zile. Am vrut să ne uităm la posibilitatea menţinerii în România a ciclului integrat, dar în final CNU a refuzat încheierea contractului. Deci o analiză pe această temă în prezent nu există. Noi am făcut propuneri Ministerului Energiei pe această temă şi aceste discuţii se pot relua, dar doar dacă există în spate analize, studii de fezabilitate, de mediu".

Daniela Lulache a condus producătorul de energie nucleară timp de patru ani şi patru luni, fiind primul manager al unei companii de stat care a fost numit prin ordonanţa de urgenţă 109/2011 privind managementul corporativ în întreprinderile publice.

Ea va fi înlocuită, din 2 septembrie, de Cosmin Ghiţă, care are un mandat provizoriu de patru luni.

Întrebată dacă va candida pentru un nou mandate la conducerea "Nuclearelectrica", la momentul în care procedura de selecţie a unui manager cu mandat de patru ani va fi reluată, Lulache a răspuns că nu ştie deocamdată, dar că nu exclude nicio posibilitate.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Dna Lulache a reusit sa nu imi ramana in memorie cu vreo fapta ,ca si conducator al SNN.In aparitiile din media a adus argumente solide pentru nerealizari.Nu le contest,dar ca manager ,daca vezi lucrurile numai in felul asta,ca altii sunt de vina pentru ce nu ai putut face tu,atunci dna Lulache nu vad de ce ar recandida.Da,poate ca asa e in Romania,de ex,ca un primar sa stea in scaun si 30 de ani .Personal ,nu vad motive pentru o noua candidatura,daca astea sunt criteriile pentru care e ales un director,daca nu,poate ramane pe viata...ca asa e la noi.

    1. e o jartea a lu moliceanu la fel k toti amnlieslistii romeo si soitosi spitosi sadea

      deci asta e destul de ofensativ ... cum asa?

      e ff offf-ensativ romeo spitosule

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb