Succesul programului 'Tezaur' a fost unul limitat probabil din două motive, respectiv orizontul de timp de cinci ani şi faptul că investitorii nu aveau posibilitate de exit, nefiind listaţi la bursă, a afirmat, miercuri, Daniela Vasile, manager de investiţii Certinvest, la o conferinţă organizată la Bursa de Valori Bucureşti.
"La apariţia anunţului privind acest program, ne-am gândit că poate va exista un interes din partea investitorilor şi vom vedea nişte ieşiri din fondurile noastre. Din fericire nu s-a întâmplat acest lucru. Cred că succesul programului a fost unul limitat şi probabil din două motive: orizontul de timp de cinci ani cu care românii nu sunt obişnuiţi şi, pe de altă parte, faptul că nu ar fi avut posibilitatea de extindere, nefiind listate la bursă", a declarat Daniela Vasile, întrebată de jurnalişti despre programul ''Tezaur".
Ea a precizat că nu a investit personal în astfel de titluri.
Potrivit Ministerului Finanţelor Publice, românii au investit peste 786 de milioane de lei în titlurile de stat din cadrul programului 'Tezaur - ediţia Centenar', 14.756 de investitori achiziţionând prin trezorerii titluri în valoare de 644,26 milioane de lei, iar 4946 prin oficiile poştale, cu suma de 141,9 milioane de lei.
1. V.D. o comite din nou :-)
(mesaj trimis de Florin în data de 18.07.2018, 12:38)
"posibilitate de exist" :-) :-)
1.1. Redacţia (V.D.) (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 18.07.2018, 12:54)
Mulţumesc pentru observaţie. Am corectat
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de Florin în data de 18.07.2018, 14:04)
Cu plăcere :-)
Mult succes mai departe.
2. NU S-A VRUT
(mesaj trimis de HOREA în data de 18.07.2018, 19:40)
Din capul locului, nu s-a vrut sa fie ceva bun, pentru ca bancile dispun politica monetara in tara aceasta, in cirdasie cu politicienii si BNR. Cel putin trebuiau sa semene cu depozitele bancare-capitalizare automata, ca la scadenta nu mai gasesc o alta emisie. Da, si periooada a fost foarte lunga si cum spuneti posibilitatea de iesire.Aritmetica e simpla-depun la banca cu dobinda 1,5 (pe care o dijmuieste statul-niciodata nu am inteles de ce se impoziteaza dobinzile-si asa TOTAl negative-erodate de inflatia rezultata din proasta conducere a acestei tari) si pe urma banii sint dati la stat cu dobinda de 4-5%, plus alte costuri.Simplu, nu?