De ce voi boicota "referendumul pentru familie"

Cătălin Avramescu
Ziarul BURSA #Editorial / 12 septembrie 2017

Cătălin Avramescu

Trei argumente. O iau în ordinea inversă a importanţei. Nu mă duc la referendum pentru că mă opun abuzului de reglementări. Să ne înţelegem. Sunt absolut de acord că instituţia căsătoriei este o uniune între un bărbat şi o femeie. Nu susţin şi nici nu accept alte formule. Nici măcar pe aceea a unui "parteneriat civil".

Însă Constituţia unei ţări nu este o salată în care amesteci ce îţi convine. Ches-tiunile evidente, cele care ţin de simţul comun (cum este cazul definiţiei căsătoriei), nici măcar nu trebuie reglementate. Dacă începem, nu ne putem opri şi întreaga întreprindere începe să capete un aspect idiot. Ce ne facem, spre exemplu, cu adevărurile matematice? Scriem în Constituţie că unu plus unu fac doi?

Al doilea argument. Nu îmi place ipocrizia. Nici neruşinarea. Iar aici avem de-a face cu ipocrizie şi neruşinare "cât cuprinde". Cine ne ţine nouă predici despre "familia tradiţională"? L.N. Dragnea, un infractor divorţat? C. Popescu-Tăriceanu, un individ inculpat penal şi ajuns la a şasea nevastă? Aceştia şi alţii ca ei sunt personajele care ne dau lecţii de morală. Este ca şi cum cineva ne-ar da lecţii despre vegetarianism în vreme ce înfulecă o friptură în sânge...

Al treilea argument. Referendumul este o instituţie serioasă. De aceea mă opun batjocoririi sale.

Iată cazul. Avem un referendum. Validat de Curtea Constituţională. Acela din 2009, despre Parlamentul unicameral şi despre cei 300 de parlamentari. Chiar nu mă interesează cine este şi cine nu este de acord cu aceste prevederi. Problema este strict de procedură. Avem un referendum validat, care trebuie aplicat.

Însă din câte văd, oligarhia roşie s-a decis să îl ignore. Atunci de ce ne cheamă la alt referendum?

Ce trebuie să înţelegem de aici? Că ei au dreptul să aleagă ce aplică şi ce nu? Dacă admitem asta, atunci întreaga idee de referendum zboară în aer. Un important instrument constituţional este confiscat. Aceasta nu este democraţie. (Nu că aş fi avut vreo iluzie...). Referendumul tocmai din acest motiv este inventat: să fie o procedură prin care poporul (electoratul) îşi impune voinţa, peste capul establishment-ului politic.

Chemarea la referendum este, evident, o bufonerie. Socialiştii au devas-tat bugetul, au distrus şcolile şi au introdus haos în administraţie, în mai puţin de un an de când actualul Preşedinte le-a făcut cadou guvernarea. Iar acum, în loc să aibă reacţii raţionale, ei vin cu această schemă absurdă, scandaloasă şi inutilă.

Este inutilă şi pentru că legea stabileşte deja că instituţia căsătoriei este una între un bărbat şi o femeie. De vreme ce nu există nici o intenţie a actualei majorităţi de a schimba legea, atunci care este problema? Nici Opoziţia nu dă semne că doreşte schimbarea legii. Aşa că întreb din nou: care este problema reală la care se doreşte un răspuns? Iar din partea aşa-zisei Curţi Constituţionale, ajunsă la remorca socialiştilor, nu-i de aşteptat nici o schimbare fără voie de la Partid. Şi atunci?...

Ipocrizie descoperim şi după ce realizăm că socialiştii europeni, grupul din care face parte PSD-ul, sprijină din plin "drepturile minorităţilor sexuale". În mod normal, PSD-ul ar trebui să iasă din grupul socialiştilor dacă chiar ţine la principii. Ori aceia ar trebui să îi dea afară pe PSD-işti pentru poziţia lor. Dar ce să vezi?... Nici unii şi nici ceilalţi nu par deranjaţi....

Cât despre noi, eu zic aşa. Fiecare face ce vrea şi crede ce poate înţelege. Eu unul nu doresc să fiu implicat în nici un fel în această formă de a duce de nas electoratul.

În acelaşi timp, o spun foarte clar, cu referire la cealaltă tabără: ideea că familia este doar ce îi trăzneşte în cap fiecăruia îşi are originea în ideologia Stângii extreme. Este o tentativă de a distruge o instituţie elementară a ordinii sociale.

Care este mai periculoasă? Baronii roşii, cei care joacă acum comedia "sprijinului pentru familie", au ajuns să controleze guvernarea, aşa că în imediat primejdia vine din acea direcţie. Deocamdată privesc amuzat ultima lor tentativă de a păcăli poporul român.

Le va merge? Sincer, nu cred. Prezenţa la referendum trebuie să fie de 50%+1 din listele de alegători. Asta înseamnă câteva milioane de alegători mai mulţi decât ce pot mobiliza partidele. Pragul nu se va face. Cu atât mai mult cu cât foarte mulţi vor boicota scrutinul. (Nu neapărat din motivele expuse aici).

De altfel, partidele, prin atitudinea lor de dispreţ faţă de referendum, i-au învăţat pe alegători să nu se aştepte la nimic serios din partea lor. Şi-au bătut joc şi de referendumul votului în două tururi. Au pus piedici absurde în calea referendumurilor locale. Au transformat într-un circ penal două referendumuri de demitere a Preşedintelui. Iar acum oligarhii propun... alt referendum!

Abia aştept să văd figurile acestor indivizi în seara cu pricina. Când vor constata că pragul constituţional nu a fost îndeplinit. Măcar pentru asta merită să stăm acasă, cu popcorn, la televizor. Până atunci: se va scuti!...

Opinia Cititorului ( 36 )

  1. Pentru ca probabil esti pe invers? ....logic nu ? PS. Nu iti citesc mizeriile insa incerc sa identifict natura lor

    amice, esti idiot! da' nu oricare, esti un idiot ticalos. caragiale te-a descries perfect!

    Cred ca motivul referendumului este ca sa ajunga scris negru pe alb ca familia este barbat+femeie, pentru ca daca peste 1-2....n ani le vin idei unora cum ca ar fi altfel, sa aiba deja un referendum facut pe aceasta tema si s-o lase balta . Eu vad ca este un demers bun. Iar faptul ca Dragnea si Tariceanu sunt divortati ma lasa perfect rece. Inseamna ca fostele neveste care s-au lasat initial pacalite, si-au revenit ulterior in simtiri. Ce poate fi mai de dorit decat sa se desparta de aceste 2 caractere care fac si desfac destinele tarii dupa cum le serveste scopului lor personal ? Traiasca DNA.

    Ghiveci, faceti dvs in acest articol. La referendum nu este pusa in discutie fidelitatea in familie sau de cate ori te poti casatori. Referendumul este de fapt un raspuns dat celor care vor sa intre in randul celor normali, asa cum ne arata natura.

    Pentru ca esti praf.

    Sunteti plini de ura si venin voi astia rezistenti la prostie.

    Ce are sula cu prefectura? In caUl tau se aplica perfect zicala: doar magaru-i consecvent. Citeste-ti articolele si vezi de cate ori ai scris de PSD, Dragnea si Tariceanu. Din pacate ti- au pus din nastere limitator pentru inteligenta. Tot din pacate insa, indivizi ca tine sunt formatori de opinie in Romania  

    Stimate domn, din articol inteleg ca trebuia sa completati un spatiu intr-un ziar si ca trebuia sa aveti si o opinie despre subiect. Cu aceasta ocazie sunteti si remunerat (ceea ce e normal).

    Am inteles si pozitia cu privire la familie.  

    N-am inteles de ce considerati ca referendumul "este o instituţie serioasă" ce nu trebuie batjocorita iar Familia ar trebui sa suporte astfel de tratament. 

    Cred ca pozitia Dvs. ar fi trebuit in acest sens facuta. E o sugestie. Sunteti vaccinat si o sa decideti singur.

    Multumesc. 

    Dle Avramescu , va multumesc pentru articol ! Inca unul care va face cinste!

    Trebuie sa mai recunosc si ca nu ma asteptam sa aveti o asemenea opinie .  

    Dl Tariceanu e intr-o cursa contra cronometru pentru depasirea propriului record de tinut neveste . Avand in vedere ca e ''in puteri '',inca, sunt toate sansele pentru macar 2-3 ,in plus :) 

    Va stiu opiniile in privinta Bisericii si,cu toate ca nu sunt de acord intotdeauna , le respect.  

    Traim intr-o societate in care s-au anulat reperele .Sunt vechi , demodate , imbatranite , ca tin de dogmele Bisericii etc. Pot fi de acord ,dar ce punem in loc trebuie sa fie mai bun . Ce avem in loc? Oameni fara repere . Unor oameni instruiti ,de multe ori,nu le este necesar un reper,o regula, o lege ,pentru ca reperul il au cu ei ,ratiunea,intelectul,gandirea. Dar ceilalti care formeaza masele si actioneaza la stimulii emotionali ? Li se spune ca li se iau drepturile celor diferiti si cred asta . Care drepturi? Dreptul e ceva natural iar natural nu poate fi decat relatia dintre un barbat si o femeie . Sa luam regnul animal,ce specie se impreuneaza altfel decat cum a lasat natura ? 

     

    1. Libertatea de ]mpreunare exist[ă la toate speciile.

      Ambasadorii din Finlanda vor să lege niște instabili în sfânta legătură a bunurilor comune. 

      Și aștia au dreptul la Prima Casă cu rate din două venituri.

      Băieții ăștia, pe invers, nu mai vor să fie nonconformiști, vor să aducă normalitatea la nivelul lor. :D 

      Exista si animale care o mai dau pe invers,dar tot noi ,oamenii, spunem ca sunt deviatii.

      Iti inteleg argumentele si sunt si de acord intr-o oarecare masura .Sa ramanem la ceea ce suntem ,parte din natura , una din speciile faunei , cea mai evoluata . Indiferent cat de evoluata e una sau alta dintre specii , ''normal '' inseamna perpetuarea speciei , altfel este '' anormal '' sau inseamna ca ne semnam singuri disparitia de pe planeta ,ca specie . Sau numim normal sa nu mai existam peste cateva milenii din cauza ca homosexualitatea devine ceva normal si nu mai avem urmasi...

      Apreciez libertatea si imi dau silinta sa ii explorez cat pot de mult dedesubturile,beneficiile ,valoare,nu numai pe a mea ,dar in egala masura si pe a celorlalti.Consider ca libertatea mea isi gaseste adevarata exprimare in egala masura cu exprimarea libertatii semenilor mei fata de mine. 

      ...dedesubturile,beneficiile,v aloarea (n loc de valoare)

    Boicotarea acestui referendum este cea mai buna atitudine pe care o poate avea un om normal.

    Si, in afara celor trei motive descrise de autor, mai exista unul desprins dintr-o publicatie - Vladimir Putin.

    Se pare ca acest referendum le convine foarte mult rusilor care vor, cu orice pret, sa demonstreze ca noi nu suntem europeni. 

    1. Da! Asa este, La rusi sa casatoresc doar barbatii cu femeiile "europenii" nu ca ei au si genul neutru si sunt inca indecisi.

      Românii sunt, în firea, spriritualitatea și trăirea lor, mult mai similari rușilor decât europenilor din vest.

    Cum spune titlul, eu contez. Cei care nu voteaza nu conteaza. Uite un partid (ma rog, oarecum) ca USR care spunea una si s-a trezit ca are scopul principal de parca ar fi avut numele USH. Pai daca asta va fi alternativa la PSD, e clar ca vreau acest referendum. Aveti o opinie? Ar fi normal sa o sustineti prin prezenta! Altfel tot PSD-ul va conduce tara prin prezenta mortilor si a altor categorii mai josnice ca mortii.

    1. Cand o sa te faci tu maaaaaaare si nu o se te mai joci la groapa cu nisiiiiiiip, o sa intelegi - probabil - ca mortii nu sunt o categorie josnica. Desi am inteles printre randuri ce ai vrut sa spui am tinut sa precizez acest lucru.

      Ma bucur ca intelegi, problema ta e ca ti se pare ca mortului ii pasa de ce zice unu sau altul. Si daca i-ar pasa s-ar bucura sa te folosesti de un joc de cuvinte spre binele tuturor.

    Mi se pare o decizie înţeleaptă să se facă referendum în primăvară.

    - Despre CCR: "nu-i de aşteptat nici o schimbare fără voie de la Partid". Autorul face o acuză direct de trafic de influență pe lângă membrii CCR. Evident fără nicio argumentație, evident fără urmă de dovadă, evident o afirmație insultătoare de nesimțit penibil. Decizia 580 a CCR a fost votată de jurați în UNANIMITATE.

     

    - Autorul nu cunoaște nicio lege românească referitoare la căsătorie. Dacă le-ar fi citit nu ar fi afirmat că " legea stabileşte deja că instituţia căsătoriei este una între un bărbat şi o femeie" 

     

    Art 48 Constituție 

    (1) Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi ... 

     

    Art 271 Cod Civil 

    Consimţământul la căsătorie 

    Căsătoria se încheie între bărbat şi femeie prin consimţământul personal şi liber al acestora. 

     

     

    Singura mențiune din legislația românească la structura familiei este în art 271 care are ca scop nu această precizare ci cea referitoare la consimțământ. Se poate ușor argumenta că art 271 este neconstituțional, că sintagma "între bărbat și femeie" este accidentală și neintenționată în acest paragraf, iar apoi schimbată cu "între soți". 

     

    - Autorul nu a reținut faptul că din 2014 nu mai este valabilă afirmația "Prezenţa la referendum trebuie să fie de 50%+1 din listele de alegători." 

     

    Legea Referendumului 

    ART. 5 

    (2) Referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puţin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente. 

    (3) Rezultatul referendumului este validat dacă opţiunile valabil exprimate reprezintă cel puţin 25% din cei înscrişi pe listele electorale permanente. 

     

     

    - O altă dezinformare a autorului este cea referitoare la parlamentul cu 300 de membri. Rezultatul referendumului (consultativ) ... "oligarhia roşie s-a decis să îl ignore". Este o dezinformare crasă. Toate partidele politice, nu doar PSD, au refuzat aplicarea referendumului. Acestea sunt faptele indiferent cum sunt prezentate în dezinformarea autorului. 

    apr 2016: "Senatul a respins proiectul privind reducerea numărului de parlamentari la 300; doar 2 voturi pentru" 

    1. Pentru că autorul și-a făcut publică decizia referitoare la referendum, spun și eu ce voi face.

       

      Mă voi duce la Referendum și voi vota DA pentru modificare. Asta pentru că știu că rezultatul este DOAR consultativ și nu are putere de decizie. Dar dacă tot sunt întrebat, voi da un răspuns care apoi va pune clasa politică într-o poziție foarte interesantă. Vor urma presiuni de la Bruxelles. Iată ce cred eu că se va întâmpla dacă se votează și se validează DA. 

       

      Dacă Parlamentul va aduce modificarea articolului din Constituție, România devine atunci pradă ușoară oricărui proces la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. S-a întâmplat deja. După o decizie în 2012 în care a spus că Statele Europene nu sunt obligate sa recunoască o "căsătorie" între persoane de același sex, în 2015, Curtea a nuanțat decizia spunând următoarele: poate că nu este căsătorie, ci parteneriat sau altă formă legală de asociere, dar Statul trebuie să permită un astfel de "contract" social între persoanele de același sex. 

       

      In a landmark decision, the European Court of Human Rights, which hears human rights cases involving its 47 member countries, has ruled that the European Convention on Human Rights provides a right to the legal recognition of same-sex relationships. 

       

      In the case of Oliari and Others v. Italy, the judges ruled in favor of three same-sex couples who had brought the case against the Italian government, unanimously agreeing that Italy, in failing to make available “a specific legal framework providing for the recognition and protection of same-sex unions,” was in violation of Article 8 of the ECHR. 

       

      Article 8 of the Convention states that “everyone has the right to respect for his private and family life, his home, and his correspondence.” While Article 8 was written to protect people from “interference by a public authority” in the exercise of these rights, the court determined that it also put upon European governments “certain positive obligations to ensure effective respect for the rights protected by Article 8,” including “a legal framework” for same-sex couples to have their relationships “recognized and protected.” 

       

      In its judgment, the court noted that “same-sex couples are just as capable as different-sex couples of entering into stable, committed relationships” and that a majority of states party to the ECHR have already enacted legislation permitting same-sex couples to have their union recognized, either as a marriage, civil union, or registered partnerships.  

       

       

      --------------

      Deci, după explicitarea căsătoriei heterosexuale în Constituție, România va intra în acest sistem de gândire în care instanța supremă CCR va lua în calcul existența sau nu a unui contract social și pentru minoritățile sexuale. Cele două modificări legislative vor trebui să vină la pachet. Ce interesant va fi! 

    D-le Catalin Avramescu, Referendumul preconizat are rolul de a pune de acord prevederea (depasita) din Constitutie, care poate fi interpretata (casatorii intre persoane de acelasi sex, poligamie,etc) si cea din codul civil. Daca d-ta, alaturi de alti "Intelectuali adevarati" cum va autointitulati esti nemultumit de guvernarea actuala "oligarfia rosie". inseamna ca nu vreti sa respectati regulile democratiei si anume : Rezultatul urnelor trebuie acceptat si respectat, nu contestat continuu. Acea "oligarhie rosie" sau "ciuma rosie", cum va place s-o ironizati, este la ora actuala principala forta politica din Romania. Cand in parlament se va forma o alta majoritate, va fi inlocuita si "oligarhia rosie", de un guvern democrat, veritabil, adevarat "guvernul Meu". A fost, nu demult, un presedinte care a indemnat electoratul sa nu mearga la vot. La modul serios esecul ar putea veni din neparticiparea la vot a populatiei. Vom trai si voim vedea.

    EXACT ASA GANDESC SI EU.

    VOI BOICOTA SI EU PROSTIA ASTA. PSD CIUMA ROSIE! 

    1. Doar postacii pesedeului se agita, domnule Pribeag, stati linistit, ca nu va trece, lumea este complet dezinteresata de circul de la televizor. Pentru modificarea constitutiei trebuie 30 la suta, astia au modificat acuma, dar nu va trece nici asa, vor veni doar 15 la suta, tzarani analfabeti si cativa asistati social.

      SI INCHEI PRIN A SPUNE CA AM SI EU INCLINATII HOMOSEXUALE SI II INTELEG PE CEI CARE VOR SA ISI OFICIALIZEZE SENTIMENTELE. JOS PSD CIUMA ROSIE NATIONALISTA, ORTODOXA SI ANTIGAY.

      Joienel incepi sa devii Joian.

      Care a fost prima, ciuma rosie sau portocalie sau...?

      Oarecum este treaba ta ce inclinatii ai, dar daca le ai pe cele care le-ai spus, sunt normale? Ce zici?

      Pune o virgula la mesajul 13.3!  

      Cativa asistati social care te simpatizeaza te asteapta dupa bloguri sa Iti dea sa înghiți pesedeul. Țzarani analfabeți din toata țara vor sa te ia de nevasta .Mircea S ,postac se cheama cel ce se ia in gura din placere (la propriu) .Dle Pribeag ,nu vreti sa fiti nașul lui Mircea ? Se mărita cu niste băieți din Vaslui (pe gustul lui )

    Bai "culturnicule" basist, tu ramai consecvent in prostie! Vezi-ti de treaba,indaratnicule", familia traditionala merge inainte, cu sau fara votul si parerea ta!

    M-a convins dar din alte motive si eu fac boicot, pentru ca am alta orientare sexuala. Sunt bahai si vrem pace. De ce sa ma duc sa alimentez ura?

    1. Toti boicotam.

      Care toti? Cei cu alta orientare sexuala, precum Salomeea? Ea are interes ca isi cauta sotie.

      Bahaista, cu studii superioare, femeie inimoasa, iubitoare, cu competente in spiritualitate orientala, caut sotie de acelasi sex, cu preocupari compatibile, pentru impletirea destinelor si casatorie cu forme legale.

    Mestere Avaramu! Tu iti revii cu ceai de paducel. Numai sa nu-l tragi pe nas ca te ia stranutul si nu te mai opresti pana nu publici o noua ineptie.

    Ce mai declara pacaliciul... ”O iau in ordinea inversa...”. Ia-o cum vrei, pacaliciule, dar daca o iei invers nu ne obliga pe noi sa credem ca petreci in familie. Lasa-ne pe noi sa credem ca familia e altceva decat faceti voi, inversionistii.

    1. Ce comentarii prostesti!

    Chest-iuni devas-tante (Avrămescu dixit) .Popcorn ? Asa il cheama pe noul tau iubit cu care o sa stai pe canapea ? Daca e asa ,ai macar demnitatea de a-i scrie numele cu P majuscul si recunoaște ca e de stânga . Dreapta e plină de bătături ,poate e nevoie de o a treia cale ,sau chiar direct o a patra (calea șmecherului) ,cum zicea Gurdijeff .. dar pana o descoperi pe asta :se va scuti (ca ne plicti! ) cu Învârtita in jurul cozii .Inca nu ai inteles sa in România dreapta e stânga ,stânga e dreapta iar tu intr-o alta viata ai fost femeie si ai născut un pesedist nerecunoscător care te-a canibalizat?

    Mare greseala a facut PSD ca a convocat referendum. Eu nu ma duc de plictiseala. De asta are nevoie Romania cand au scazut salariile?

CITEŞTE ŞI

Citeşte toate articolele din

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb