DE CINCI ORI MAI MARE DECÂT ÎN 2014 Bittnet Systems a raportat un profit net de un milion de lei pentru anul trecut

P.B.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #IT / 23 februarie 2016

Bittnet Systems (BNET), prima companie IT care s-a listat pe platforma alternativă de tranzacţionare de la Bursa de Valori Bucureşti, a înregistrat în 2015 o creştere de 35% a veniturilor şi un profit net de cinci ori mai mare decât în 2014, potrivit unui comunicat al societăţii.

Astfel, Bittnet a încheiat anul trecut cu venituri de 11,27 milioane de lei (circa 2,5 milioane de euro) şi un profit de peste un milion de lei (peste 220.000 de euro).

Mihai Logofătu, directorul general al Bittnet Systems, a declarat: "2015 a fost un an foarte bun pentru noi. Peste 150 de noi acţionari s-au alăturat proiectului nostru, ca urmare a listării pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti. A fost primul an din istoria Bittnet în care am înregistrat profit brut la sfârşitul semestrului I, a fost un an în care am atras în board experţi cunoscuţi, investitori privaţi şi am întărit echipa de profesionişti din departamentele de vânzări, operaţiuni şi tehnic".

Potrivit datelor companiei, creşterea veniturilor şi a profitului net se datorează implementării unei strategii planificate pentru perioada 2015-2017: "Compania s-a axat şi se va axa şi în continuare pe consolidarea poziţiei de lider al pieţei de training IT, creşterea acoperirii geografice şi urmărirea trendurilor globale la nivelul industriei IT. Astfel, cele mai importante creşteri de venituri se datorează trainingurilor bazate pe tehnologiile cloud (creştere de şapte ori în 2015), susţinute de Bittnet, în parteneriat cu Amazon Web Services, dar şi proiectelor de integrare lansate anul trecut de companie, care sunt orientate pe soluţiile cloud (+107%) şi datacenter (+160%)".

Reprezentanţii societăţii afirmă că au reuşit anul trecut să pătrundă pe pieţele vest-europene cu oferta de servicii de training, consultanţă şi soluţii cloud.

Pentru acest an, Bittnet îşi propune să continue creşterea, având la bază trei piloni: lansarea unor noi servicii (bazate în special pe tehnologiile cloud), extinderea acoperirii geografice şi expansiunea portofoliului de produse prin încheierea de noi parteneriate cu furnizori mari din industria de training IT.

"Cu siguranţă vom reuşi să atingem noi performanţe, odată cu intrarea unor noi membri în boardul şi în echipa companiei. Atât clienţii, cât şi partenerii noştri aşteaptă să continuăm să inovăm în integrarea serviciilor şi sperăm să-i surprindem plăcut", a spus Cristian Logofătu, directorul financiar al Bittnet Systems.

Bittnet este o companie românească din sectorul IT, fondată în 2007 şi controlată de fraţii Mihai şi Cristian Logofătu. În aprilie 2015, a devenit prima companie IT din România listată la Bursa de Valori Bucureşti. Acţionarii companiei sunt fraţii Logofătu (64,66%), antreprenorul Răzvan Căpăţînă (20,42%), fondul de investiţii polonez Carpathia Capital (6,77%) şi alţi investitori privaţi (8,17%).

Bittnet Systems oferă clienţilor săi cursuri IT, servicii de implementare soluţii IT (infrastructură de reţea, routing, switching, servere, datacenter, virtualizare, securitate, teleprezenţă sau wireless), dar şi servicii de suport tehnic, fiind axată pe tehnologii noi şi inovare.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb