DE ZIUA EUROPEI Ucraina a trimis oficialilor europeni a doua parte a chestionarului de aderare la UE

G.U.
Internaţional / 9 mai 2022

Sursă foto: Володимир 3еленський/Facebook

Sursă foto: Володимир 3еленський/Facebook

De Ziua Europei, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a discutat într-o videoconferinţă cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, prilej cu care partea ucraineană a anunţat că a transmis cea de-a doua parte a chestionarului în vederea obţinerii statutului de ţară candidată la Uniunea Europeană, se arată în comunicatul oficial al Administraţiei Prezidenţiale din Ucraina, transmite CaleaEuropeana.ro.

Volodimir Zelenski a precizat că a doua parte a chestionarului a fost transmisă şefului Delegaţiei UE în Ucraina, Matti Maasikas.

"Cred că aceste răspunsuri reprezintă şi o mică victorie pentru echipa noastră. Aşteptăm examinarea şi concluziile Comisiei Europene. Mi-aş dori ca aceste concluzii să fie pozitive. Şi aş dori ca aceste concluzii să fie furnizate mai repede datorită dumneavoastră", a declarat preşedintele Ucrainei.

Acesta a subliniat că obţinerea de către Ucraina a statutului de candidat la aderarea la UE este de mare importanţă pentru poporul ucrainean şi pentru forţele sale armate, care îşi apără patria.

La rândul său, Ursula von der Leyen a precizat că Executivul European va depune eforturi pentru a analiza chestionarul completat de Ucraina, pentru a lua o decizie în luna iunie a acestui an.

"Sunt foarte impresionată de rapiditatea cu care aţi pregătit răspunsurile la chestionarul nostru. Acest lucru va încuraja Comisia Europeană să lucreze mai repede", a declarat ea.

Volodimir Zelenski a mulţumit Uniunii Europene pentru sprijinul acordat Ucrainei: "Vă sunt recunoscător vouă, lui Charles Michel şi Uniunii Europene, care lucraţi activ împotriva ocupării de către Rusia a unei părţi din teritoriul nostru."

Preşedintele Ucrainei a subliniat, de asemenea, importanţa adoptării celui de-al şaselea pachet de sancţiuni ale UE împotriva Rusiei şi a mulţumit ţărilor europene care susţin introducerea unui embargo asupra petrolului şi gazelor din ţara agresoare, notează sursa citată.

La 28 februarie, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat cererea de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană pe fondul invaziei militare a Rusiei asupra ţării sale, stârnind un efect de domino politic şi simbolic care a încurajat Georgia şi Republica Moldova să facă acelaşi lucru.

Ulterior, cele 27 de state membre ale UE au convenit la data de 7 martie iniţierea procesului prin care Ucraina, Republica Moldova şi Georgia vor putea deveni, în viitor, membre ale Uniunii Europene, solicitând Comisiei Europene să facă primul pas pe acest drum, prin elaborarea unui raport pe baza căruia statele membre vor decide dacă acordă statutul de ţară candidată Ucrainei, Republicii Moldova şi Georgiei.

La 11 martie, la Versailles, cei 27 de şefi de stat sau de guvern din Uniunea Europeană au recunoscut "aspiraţiile europene şi alegerea căii europene de către Ucraina" şi au cerut Comisiei Europene să îşi prezinte avizele cu privire la cererile de aderare la UE depuse de Ucraina, Republica Moldova şi Georgia.

De altfel, Comisia Europeană a înmânat luni, 11 aprilie, la Luxemburg, Republicii Moldova şi Georgiei chestionarul cu privire la cererea de aderare la UE pe care autorităţile de la Chişinău şi de la Tbilisi vor trebui să-l completeze în vederea declanşării oficiale şi formale a procesului de aderare la Uniune.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb