Decretul pentru pensionarea lui Augustin Lazăr, semnat de preşedintele Iohannis

M.I.
Politică / 19 aprilie 2019

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, astăzi, decretul prin care procurorul general, Augustin Lazăr, se pensionează. Augustin Lazăr va înceta să mai fie procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de la data de 27 aprilie 2019, conform Digi24.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii aprobase, ieri, cererea de pensionare depusă de procurorul general Augustin Lazăr, iar decizia urma să fie înaintată preşedintelui Klaus Iohannis, cel care trebuia să emită decretul de eliberare din funcţie prin pensionare.

Augustin Lazăr a depus cerere de pensionare, în condiţiile în care mandatul său de procuror general se încheie la 27 aprilie. El a candidat pentru un nou mandat de procuror general, însă ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, i-a respins candidatura, relatează Digi24.

Procurorul general a fost acuzat în presă că a refuzat eliberarea condiţionată a disidentului anticomunist Iulius Filip pe vremea când era membru în Comisia de propuneri pentru liberare din cadrul Penitenciarului Aiud.

Ulterior, Augustin Lazăr a susţinut că nu ştia dacă dosarele luate în discuţie în Comisia de la Penitenciarul Aiud erau ale unor deţinuţi politici, însă şi-a cerut "scuze instituţionale" pentru practicile discutabile de dinainte de 1989.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Cam 18000 Ron /luna in plus la pensie daca iti bati joc de oameni. Cred ca o Lege a Lustratiei care sa fi sters orice beneficiu salarial plus pensie aferente activitatilor reprobabile facute de vajnicii fosti tortionari samd ar fi fost binevenita in Romania. Sau macar o suprataxa / impozit de 99% din veniturile lor.

    Dar de ce " pensii speciale " ?

    Noroc cu Antena 3 că altfel Lazăr mai stătea cu nerușinare câțiva ani procuror general și apoi alți câțiva ani pe la CCR. Doamne ferește. Sa vedem ce relicvă comunistă va mai numi în locul lui.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb