"Dell" îşi mută o parte din producţie în Polonia

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 9 ianuarie 2009

"Dell" şi-a inaugurat primele operaţiuni din Irlanda în 1990, iar în cea mai bună perioadă a sa, a avut peste 4.500 de salariaţi în regiune.

"Dell" şi-a inaugurat primele operaţiuni din Irlanda în 1990, iar în cea mai bună perioadă a sa, a avut peste 4.500 de salariaţi în regiune.

"Dell" Inc., al doilea producător mondial de computere, elimină 1.900 din cele 3.000 de locuri de muncă de la fabrica sa din Limerick (Irlanda), transferând o mare parte dintre acestea la unitatea din Polonia. "Dell", cel mai mare exportator din Irlanda (potrivit datelor companiei), îşi va muta producţia de sisteme IT pentru clienţii din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa la divizia sa din Polonia, dar şi la parteneri terţi.

Măsura, care face parte dintr-un plan de reducere a costurilor cu 3 miliarde de dolari, anunţat anul trecut, reprezintă încă o lovitură pentru economia irlandeză. Irlanda este prima ţară din zona euro care a intrat în recesiune anul trecut. Economiştii aşteaptă ca rata şomajului din această ţară să depăşească 10% în 2009, faţă de 6,3% în trimestrul al treilea din 2008.

Cele 1.900 de posturi mai sus amintite vor fi eliminate în următoarele 12 luni. Restul de 1.100 de salariaţi "Dell" de la fabrica din Limerick vor lucra pe segmentul dezvoltării de produse, inginerie şi logistică.

Vicepreşedintele "Dell" pentru Europa, Sean Corkery, a declarat: "Aceasta este o decizie dificilă pentru companie, însă una corectă pentru ca să devină mai competitivă şi să ofere o valoare mai mare clienţilor din regiune".

"Dell" este un angajator de amploare în Limerick, o zonă relativ săracă, iar circa 6.000 de locuri de muncă ce au legătură cu gigantul american pot fi, de asemenea, în pericol. Unitatea "Dell" din Limerick are 18 ani de existenţă. Nu sunt afectate deloc cele 1.300 de posturi de marketing şi vânzări de la divizia "Dell" din Dublin.

"Dell" vrea să câştige terenul pierdut

Anul trecut, "Dell" a eliminat pes­te 8.000 de locuri de muncă, făcând eforturi pentru recâştigarea cotei de piaţă pierdute în favoarea rivalului său mai mare "Hewlett-Packard" Co. În 2008, compania a anunţat că va externaliza mai multe domenii de producţie, ca să-şi diminueze costurile.

În ultimul trimestru din 2008, "Dell" a raportat vânzări inferioare aşteptărilor analiştilor.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb