Demisie în urma scandalului legat de colindul difuzat de TVR 3

F.A.
Politică / 13 decembrie 2013

Managerul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj (CJCPCTC), Tiberiu Groza, şi-a depus demisia din funcţie, la cererea preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, conform unui comunicat de presă.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj a declarat: "Am avut o discuţie cu domnul Groza şi i-am solicitat să demisioneze din funcţie pentru ca incidentul iscat de colindul antisemit interpretat de ansamblul Dor Transilvan, pe care îl coordonează şi care funcţionează pe lângă RATUC, regie aparţinând primăriei Cluj-Napoca, să nu impieteze asupra imaginii instituţiei pe care o conduce şi care se află sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj. De altfel, domnul Groza nu a participat la emisiunea respectivă în calitate de manager al CJCPCTC, ci în cea de coordonator al ansamblului RATUC, dar acuzele de antisemitism au afectat imaginea Centrului şi cea a Consiliului Judeţean Cluj, instituţii care nu au avut nici o implicare în organizarea şi desfăşurarea acestei emisiuni. Pe de altă parte, consider că, în acest moment, domnia sa nu mai poate conduce centrul. Domnul Groza a dat curs solicitării mele şi şi-a depus demisia, eu am aprobat-o şi a devenit efectivă".

Până la organizarea concursului pentru postul de manager al CJCPCTC, interimatul funcţiei va fi asigurat de Mircea Câmpeanu, şeful biroului cercetare, conservare şi arhivare cultură şi arte tradiţionale, potrivit sursei citate.

În cadrul emisiunii de lansare a postului TVR 3, ca televiziune dedicată mediului rural, formaţia "Dor transilvan" a interpretat un colind care conţinea versurile: "A născut un fiu frumos / Anume Iisus Hristos / Toată lumea i se-nchina, / Numai jidovii-l îngână. / Jidovan afuristit / Nu l-ar răbda Domnul sfânt / Nici în cer, nici pe pământ.. Numai la corlan [= horn], la fum, / Acolo-i jidovul bun, / Să iasă şfară [= fum] în drum".

TVR Cluj şi TVR 3 au precizat că regretă incidentul.

"TVR Cluj şi TVR 3 regretă incidentul prin care un colind cu expresii care aveau accente antisemite a fost difuzat pe post, în ziua de 6 decembrie. Colindul, difuzat în direct şi interpretat de ansamblul < Dor transilvan >, a fost selectat pentru emisiune de către Centrul Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale - Cluj", potrivit unui comunicat de presă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb