Demisii la vârf la Realitatea TV

OCTAVIAN DAN
Ziarul BURSA #Companii #Media-Advertising / 20 septembrie 2012

Demisii la vârf la Realitatea TV

Problemele de la Realitatea TV se acutizează, în ultimele 48 de ore, directorul editorial al postului TV şi una din cele mai cunoscute prezentatoare şi-au dat demisia. Instalat în urmă cu două săptămâni, Gabriel Bugnar a demisionat din funcţia de director editorial la Realitatea TV. Adriana Nedelea, prezentatoarea Prime-Time News, a anunţat şi ea că părăseşte canalul de ştiri. Într-un mesaj trimis redacţiei, Adriana Nedelea îşi anunţă plecarea, dar nu dă detalii despre motivele plecării sau despre planuri, existând zvonuri că va ajunge la Digi24.

Problemele financiare sunt foarte mari, chiar fostul director vorbeşte de pierderi de ordinul milioanelor de euro şi de întârzieri la plata salariilor. Bugnar şi-a explicat decizia printr-o scrisoare trimisă colegilor, care previzibil a ajuns la toată presa: "În urmă cu două săptămâni, când am acceptat să conduc Realitatea TV, am sperat că momentul de criză poate să fie depăşit şi, prin dialog cu cei care au destinul financiar al Realităţii Media, lucrurile, încet-încet se pot rezolva. Astăzi, la exact două săptămâni de la acel moment, mă văd nevoit să demisionez. Este imposibil ca o televiziune care în prima jumătate a anului a avut pierderi lunare între şase sute de mii şi peste un milion de euro, dintr-o dată, să ajungă la zero, ba chiar să fie, dacă se poate, pe profit. În primele şase luni ale anului, din încasările de publicitate nici măcar salariile nu au fost integral acoperite. Cum de mai există Realitatea? Asta este o întrebare. Cei care au acum decizia financiară au făcut tot posibilul să taie costurile, lăsând la o parte datoriile curente, acumulate în ultimele luni (datoriile istorice nu intră în discuţie). Sper ca resursele exitente ale Realităţii să ţină firma pe linia de plutire. În cele două săptămâni am avut ocazia să constat dezastrul financiar în care se află televiziunea. Redacţia, oamenii, sunt cea mai mare investiţie a Realităţii. Fără ei, Realitatea nu există. Este doar o grămadă de scule obosite şi de acte în insolvenţă. (...) Nu pot să accept ca oamenii să nu fie plătiţi pentru ce au lucrat pentru Realitatea Media, nu pentru altă firmă. Nu pot accepta să nu fie plătiţi nici cei care acum nu mai lucreză dar au res-tanţe de primit, nici cei aflaţi în preaviz, nici cei care nu şi-au primit banii pe concedii. Nu pot să accept tăieri retroactive de salariu fără respectarea legii. M-aş bucura ca toate aceste plăţi să fie doar amânate şi nu uitate definitiv. Am făcut tot ce a depins de mine în speranţa salvării Realităţii TV de la dezastru. Nu am nicio putere de decizie pentru bani într-o societate aflată în insolvenţă". Conform unor surse din interior, sunt aşteptate şi alte demisii în următoarele zile.

În urmă cu 10 zile s-a anunţat că Realitatea TV va trece printr-un amplu proces de restructurare, din cei 630 de angajaţi ai televiziunii de ştiri urmând să fie păstraţi aproximativ 300. Gabriel Bugnar, la vremea respectivă director general al Realitatea TV, a avut o şedinţă cu angajaţii televiziunii de ştiri în care i-a informat pe aceştia că urmează să facă un plan de restructurare al postului TV, care prevede reducerea numărului de angajaţi la jumătate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb