Departamentul de Stat a decis ca familiile angajaţilor ambasadei SUA la Kiev să părăsească Ucraina

S.B.
Internaţional / 23 ianuarie 2022

Departamentul de Stat a decis ca familiile angajaţilor ambasadei SUA la Kiev să părăsească Ucraina

Departamentul de Stat a decis ca familiile angajaţilor ambasadei SUA la Kiev să părăsească Ucraina începând de luni, informează news.ro.

Săptămâna viitoare, este de aşteptat ca Departamentul de Stat să îi încurajeze pe americani să înceapă să părăsească Ucraina cu zboruri comerciale, atât timp cât "acestea mai sunt disponibile", a precizat un oficial, citat de Fox News.

Cnn.com scrie, citând numerose surse familiare cu situaţia, că a fost solicitată autorizarea plecării personalului neesenţial de la Kiev, iar un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat că nu este nimic de comunicat la acest moment

Surse apropate Guvernului ucrainean au declarat pentru CNN că SUA au informat Ucraina că este posibil sp înceapă evacuările cel mai devreme săptămâna viitoare, iar preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a discutat cu şeful diplomaţiei americane Antony Blinken. Potrivit unei surse, liderul ucrainean i-a spus oficialului american că evacuările familiilor personalului ambasadei de la Kiev ar fi o reacţie exagerată.

Moscova a trimis zeci de mii de soldaţi la frontiera cu Ucraina, ceea ce creşte temerile unei eventuale invazii. Vineri seară, ambasada SUA în Ucraina anunţa sosirea primului transport de muniţie, conform instrucţiunilor preşedintelui Joe Biden. Oficialii americani spun că muniţia respectivă reprezintă o mare parte a cantităţii de "ajutor letal" necesar soldaţilor ucraineni din prima linie. Oficiali americani au declarat pentru Fox că săptămâna viitoare sunt aşteptate în Ucraina transporturi de rachete antitanc din ţările baltice şi din resursele SUA.

Vestul a respins principalele cerinţe ale Moscovei - promisiuni din partea NATO că Ucraina nu va deveni niciodată membru al alianţei, că arme ale alianţei nu vor fi desfăşurate în apropierea graniţelor Rusiei şi că îşi va retrage forţele din Europa Centrală şi de Est.

Statele Unite plănuiesc să trimită cantităţi considerabile de arme şi muniţie în Ucraina în zilele ce urmează, au precizat oficiali

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Ucraina a fost vanduta deja. Un pas de a face fata invaziei rusesti era exact opusul ...sa bagi civili SUA si Europeni in zona...Rusia s-ar fi abtinut poate.... Dar Vestul nu a vrut niciodata sa supere Rusia. Ii intereseaza doar resursele..si cat mai ieftin. Cui ii pasa ca rusul ia un salariu nic si n-are conditii bune de munca atat timp cat gazul si petrolul curg la preturi mici ? Asta-i data Rusiei ca conducerea Rusiei sa fie bine vazuta de mijicii din tara. Un sistem condus de Putin convine mai mult Europwi decat rushilor. Si odata cu invadarea, cel putin a estului Ucrainei, daca nu chiar toata, toti factorii interesati primesc ce vor. Mai putin unii din Ucrainieni. Amin.

    1. Rusul ia salariu mai mare decat romanul.

      Dar ambasada SUA a gresit. Trebuia sa plece cu totul din Ucraina... nu doar odraslele. 

      Manipulare as putea spune-ordinara.Reprezentantii USA vor fi cei mai feriti cetateni in cazul unui conflict.De ce nu au luat aceasta masura mediat in Afga nistan? Sub talibani angajatii lor se simteau mai siguri

      mai verifica datele ... din 2019 incoace Rusia este la nivel salarial (salariu mediu net/luna exprimat in usd) si la nivelul puterii de cumparare sub Romania!

      Repet: Rusia este sub Romania la nivelul salariului mediu net / luna (in echivalent usd) si la nivelul puterii de cumparare!  

      Clasa saraca si clasa medie din Rusia sufera sub Putin! Clasa bogata e foarte subtire formata din supra-oamenii numiti "oligarhi". Ma mir cum de nu e trantit la pamant Putin de rusii simpli... ii tine intr-un sos de frica si adulare a liderului Putin de nu se poate.... dar in rest e saracie in Rusia!  

      Mai verifica tu. Ai confundat mediana cu media. Ia compara salariile din zona europeana a Rusiei si vezi cat iti da.

      Comparatia cu valoarea artificiala a cursului USD este irelevanta.

      Pentru ca in cazul rublei, cursul este redus in mod artificial, iar in cazul leului, cursul este mentinut sus artificial desi deficitul de cont curent este la niveluri istorice.

      Preturile insa la nivel local se stabilesc nu in functie de cursul USD ci de capacitatile de productie locale. 

      Incredibil cat de prosti sunt trolii rusi!

      Ia explica diferenta dintre mediana si medie. 

      In realitate situatia este si mai rea. Aveti putini oameni foarte bogati si foarte multi saraci, ceea ce face ca media (mediana pentru un prost ca tine) sa fie micinoasa.

    decizia luata e buna

    in Feb 2022 incepe atacul Rusiei asupra Ucrainei. 

    Americanii spala putina dupa ce au imputit locul... Putin are cale libera nimeni nu il mai poate oprii.. Ucraina este Rusia.. Important sa ne recuperam Bucovina...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb