Depozitarul Central a decontat o tranzacţie cu acţiuni OMV, realizată de un client al Estinvest

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 28 septembrie 2009

Depozitarul Central a decontat în premieră o tranzacţie transfrontalieră, realizată cu titlurile companiei petroliere OMV de un client al Estinvest, după ce casa de brokeraj a ales să apeleze la noua facilitate a Depozitarului pentru a reduce costurile acestei operaţiuni.

"Un client de-al nostru a făcut o tranzacţie pe pieţele externe, cu titluri OMV, şi am ales să decontăm această operaţiune prin intermediul Depozitarului Central", a declarat Marcel Murgoci, directorul de tranzacţionare al casei de brokeraj Estinvest, citat de NewsIn.

El a explicat că, până în prezent, Estinvest făcea decontarea tranzacţiilor cu instrumente financiare străine prin intermediul unei bănci custode, ceea ce era o soluţie bună din punct de vedere al siguranţei, dar costurile erau mai mari.

"Facilitatea oferită de Depozitarul Central ni s-a părut la fel de sigură, dar mult mai convenabilă din punct de vedere al costului. Probabil că o să folosim în continuare această facilitate oferită de Depozitar", a mai spus Murgoci.

Directorul de tranzacţionare a precizat că Estinvest are acces pe pieţele externe de doi ani, deoarece are clienţi care doresc să aibă în portofoliu şi titluri străine, dar în acest an s-a remarcat o reducere semnificativă a tranzacţiilor realizate de clienţi pe pieţele externe.

"Nu există o cerere pentru titluri străine atât de mare şi, în general, nu sunt valori de tranzacţionare foarte mari. Totuşi, avem clienţi mai speciali care consideră că tranzacţiile pe pieţele externe sunt mai rentabile decât cele cu acţiuni autohtone", conchide Marcel Murgoci.

Depozitarul Central a înregistrat la mijlocul acestei luni acţiunile grupului austriac OMV în sistemul RoClear, investitorii putând astfel să tranzacţioneze aceste titluri pe pieţele nereglementate de tip over the counter (OTC).

Înregistrarea acţiunilor OMV în sistemul Depozitarului Central a fost posibilă datorită legăturilor transfrontaliere realizate cu depozitarele din 16 ţări, printre care se află şi Austria. Potrivit Depozitarului, operaţiunea a fost realizată la cererea caselor de brokeraj, pentru tranzacţionarea în afara sistemelor de tranzacţionare, pe o piaţă de tip OTC.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb