Depozitarul Central decontează subscrierile la majorarea capitalului Erste Bank

C.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 4 noiembrie 2009

Investitorii pot subscrie, începând cu această săptămână, acţiuni emise de Erste Bank (EBS) în cadrul majorării de capital anunţate anterior, preţul maxim al ofertei fiind de 32 euro/acţiune, potrivit unui comunicat al Depozitarului Central.

Acţionarii Erste, înregistraţi la 30 octombrie, pot subscrie în cadrul ofertei de drepturi, în contextul în care compania a lansat o ofertă combinată pentru majorarea capitalului social, constând într-o ofertă de drepturi de preferinţă şi o ofertă publică, cu un volum total de 60 milioa-ne de acţiuni noi.

Totodată, acţiunile emise în cadrul majorării de capital, pentru care nu vor fi exercitate drepturile de subscriere, în cadrul ofertei de drepturi, vor fi oferite public investitorilor din Ro-mânia, Aus-tria, Cehia, Germania şi Slovacia, precum şi investitorilor individuali din alte ţări, în cadrul unui plasament privat.

Grupul bancar austriac Erste, acţionar majoritar al BCR, a lansat luni o majorare de capital de până la 1,65 miliarde euro - la care pot subscrie şi investitorii de la Bucureşti - în vederea creşterii indicilor săi de capital şi a îmbunătăţirii structurii capitalului.

Erste a precizat că unul dintre acţionarii săi importanţi, Criteria CaixaCorp SA, care are o participaţie de 5,1%, a anunţat deja că intenţionează să-şi exercite toate drepturile de subscriere pentru noile acţiuni şi vrea să achiziţioneze şi exercite toa-te drepturile de subscriere ale Erste Stiftungs (acţionarul principal al grupului Erste, cu 31% din acţiuni).

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb