Depozitarul Central va trebui să verifice eligibilitatea candidaţilor la funcţia de administrator

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 3 ianuarie 2011

Eligibilitatea candidaţilor la func­ţia de administrator al "Depozitarului Central" va trebui verificată de către instituţie, după ce la alegerile desfăşurate în 2010 unii dintre candidaţi s-au aflat în incompatibilitate.

În acest sens, Depozitarul va trebui să-şi modifice actul constitutiv la prima Adunare Generală a Acţionarilor, potrivit unei decizii a Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare. Noile prevederi vor trebui să facă referire la "obligaţia de a se verifica îndeplinirea condiţiilor de eligibilitate de către candidaţii la funcţia de administrator şi documentaţia depusă de aceştia în acest sens, în conformitate cu legislaţia în vigoare, la momentul depunerii candidaturilor".

O dispunere CNVM îi obligă pe Valentin Ionescu, directorul general şi conducător al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), şi Cosmin Ivan (HTI Valori Mobiliare), membru în Consiliul de Administraţie al Bursei de la Sibiu, să aleagă între funcţia pe care o deţin la BVB, respectiv, Sibex, şi cea de administrator la Depozitarul Central (de la Bucureşti). Cei doi au timp până la finele lunii mai să decidă dacă vor rămâne la BVB, respectiv Sibex, sau la Depozitarul Central.

La alegerile pentru conducerea Depozitarului Central, patru administratori ai Bursei de Valori Bucureşti au fost nevoiţi să îşi retragă candidatura, după ce Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare a refuzat să facă vreo derogare de la Dis­punerea care interzicea ca adminis­tratorii unei societăţi listate să fie administratori şi la DC. Valentin Ionescu şi Cosmin Ivan s-au retras din competiţia pentru conducerea Depozitarului, după care s-au răzgândit şi au reintrat în luptă. Decizia lor a fost contestată atunci de Asociaţia Brokerilor, reprezentanţii acesteia susţinând că cei doi nu puteau să îşi depună din nou candidatura după expirarea termenului prevăzut în acest sens.

La acestea se adaugă şi situaţia de incompatibilitate existentă în cazul a doi dintre administratorii Depozitarului care deţineau, în acelaşi timp, şi funcţii de conducere la societăţi listate, ceea ce arbitrul pieţei de capital a interzis. Cei doi au ales să demisioneze din CA-urile societăţilor listate ca să îşi păstreze locurile la Depozitar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb