Depozitele populaţiei şi ale firmelor au urcat la 168,45 miliarde lei, în mai

GABRIELA CĂPĂŢÎNĂ
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 25 iunie 2010

Depozitele în lei şi valută ale populaţiei şi ale firmelor au crescut, în luna mai, cu 0,7% faţă de aprilie, ajungând la 168,45 miliarde lei, iar comparativ cu perioada similară din anul trecut, acestea au crescut cu 8,4%, potrivit datelor Băncii Naţionale a României (BNR).

Astfel, plasamentele în lei ale populaţiei şi firmelor au scăzut cu 0,1%, în mai, faţă de aprilie, la 106,23 miliarde lei, însă au crescut cu 7,1%, faţă de aceeaşi lună din anul anterior, mai arată Banca Centrală.

Depozitele în lei ale populaţiei au scăzut, în mai, faţă de aprilie, cu 0,6%, la 62,80 miliarde lei, iar comparativ cu luna mai a anului trecut, depozitele în lei au urcat cu 6,7% (2,2% în termeni reali).

În schimb, depozitele în lei ale persoanelor juridice (societăţi nefinanciare şi instituţii financiare nemonetare) au sporit cu 0,6%, până la 43,42 miliarde lei. La sfârşitul lunii mai, depozitele în lei ale persoanelor juridice erau mai mari cu 7,8% (3,2% în termeni reali) faţă de perioa-da similară a anului trecut.

Pe de altă parte, depozitele în valută ale gospodăriilor populaţiei şi ale persoanelor juridice (societăţi nefinanciare şi instituţii financiare nemonetare), exprimate în lei, au urcat cu 2,2% în mai faţă de aprilie, la 62,22 miliarde lei. Exprimate în euro, depozitele în valută au crescut cu 0,9%, la 14,88 miliarde euro. Raportat la luna mai a anului precedent, plasamentele în valută ale rezidenţilor exprimate în lei au crescut cu 10,7% (exprimate în euro cu 10,7%).

Depozitele în valută ale gospodăriilor populaţiei exprimate în lei au crescut cu 17,7% (exprimate în euro au crescut cu 17,7%), la 38,41 miliarde lei, iar depozitele în valută ale persoanelor juridice (societăţi nefinanciare şi instituţii financiare nemonetare) exprimate în lei s-au majorat cu 1% (1% exprimate în euro), la 23,80 miliarde lei.

Faţă de luna aprilie 2010, depozitele în valută ale populaţiei au cres-cut cu 2%, iar cele ale persoanelor juridice (societăţi nefinanciare şi instituţii financiare nemonetare) au avansat cu 2,5%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb