Deputatul Florin Popescu află astăzi dacă va fi arestat

E.D.
Anticorupţie / 6 mai 2014

UPDATE 12:45: Deputatul scapă de arest, în urma lipsei de cvorum

Camera Deputaţilor a amânat astăzi raportul privind cererea de arestare preventivă a deputatului Florin Popescu, în urma neîntrunirii cvorumului necesar pentru vot.

---

Raportul Comisiei juridice cu privire la solicitarea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Florin Popescu va fi dezbătut şi votat astăzi de plenul Camerei Deputaţilor.

"Raportul în ce îl priveşte pe Florin Popescu este pe ordinea de zi, se va discuta mâine (n.r. marţi), va fi votul final la 12,30", a anunţat, ieri, secretarul Camerei Deputaţilor Niculae Mircovici.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, în baza votului, va da un raport către Biroul Permanent împotriva solicitării ministrului Justiţiei cu privire la încuviinţarea arestării preventive a deputatului Florin Popescu, a declarat la sfârşitul lunii aprilie luni preşedintele comisiei, Bogdan Ciucă.

El a precizat că dintre cei 23 de deputaţi prezenţi la şedinţa comisiei (din 27) 15 au votat împotriva cererii, şapte în favoarea acesteia şi unul s-a abţinut.

Deputatul Florin Popescu, membru al Partidului Mişcarea Populară, a fost audiat de Comisia juridică a Camerei Deputaţilor după ce ministrul Justiţiei a trimis conducerii forului legislativ solicitarea DNA de arestare preventivă a acestuia.

Potrivit DNA, în cursul anului 2012, Florin Popescu, folosind influenţa şi autoritatea decurgând din funcţia de preşedinte al PDL Dâmboviţa, i-a cerut administratorului unor societăţi comerciale cantitatea de 50.000 - 60.000 pui grill (60 - 80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui în scop electoral cetăţenilor din judeţul Dâmboviţa, în campania electorală pentru alegerile locale din iunie 2012, când a candidat pentru un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

DNA susţine că, pentru a împiedica descoperirea faptei de corupţie, omul de afaceri respectiv a livrat produsele în pungi neinscripţionate, dintr-un spaţiu de depozitare închiriat şi folosit de o societate comercială care nu îi aparţinea.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. dar la umplut buzunarele nu lipsesc nenoricitii

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9756
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4451
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2677
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9563
Gram de aur (XAU)Gram de aur378.7000

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb