Deputatul Ioan Oltean poate fi reţinut

S.A.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 9 decembrie 2015

Deputatul Ioan Oltean poate fi reţinut

Actualizare 15:48 Deputatul Cătălin Teodorescu rămâne cu imunitate

Deputatul PNL Cătălin Teodorescu nu va putea fi arestat preventiv, în dosarul ANRP în care este cercetat alături de Ioan Oltean, în condiţiile în care, în Camera Deputaţilor, nu s-a întrunit numărul necesar de voturi pentru aprobarea solicitării DNA.

Potrivit Digi 24, s-au înregistrat 153 de voturi "pentru", 110 "împotrivă" şi un vot anulat, iar pentru încuviinţarea cererii era nevoie de 157 de voturi "pentru". Au fost prezenţi 312 deputaţi.

Conform Constituţiei şi regulamentului Camerei Deputaţilor, ridicarea imunităţii se face cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi, în condiţiile de cvorum.

(S.A.)

-----------

Actualizare 15:13

Deputatul Ioan Oltean poate fi reţinut de către DNA, deputaţii aprobând cererea procurorilor de ridicare a imunităţii parlamentare a acestuia, potrivit Digi 24.

În plenul de astăzi, 186 de deputaţi au votat "pentru", iar 111 "împotriva" cererii DNA.

(S.A.)

------------

Actualizare 15:00 A început votul pe cererea DNA de arestare a lui Oltean

Votul pentru încuviinţarea arestării preventive a deputatului Ioan Oltean a început, în plenul Camerei Deputaţilor.

Votul va fi secret cu bile.

(S.A.)

-----------

Actualizare 14:15 Cătălin Teodorescu: "Vă rog să votaţi împotriva cererii de arestare"

Deputatul Cătălin Teodorescu le-a cerut astăzi colegilor să voteze împotriva cererii DNA de încuviinţare a arestării preventive în cazul său, susţinând că nu există probe sau indicii temeinice din care să rezulte că ar fi săvârşit fapta de care este învinuit, informează surse din presă.

"Vă rog cu colegialitate să votaţi împotriva cererii de arestare, măsură ce nu se impune decât în situaţii excepţionale, nefiind întrunite nici condiţiile minime. Nu există probe sau indicii temeinice din care să rezulte suspiciunea rezonabilă că aş fi săvârşit această faptă. După cum nu există niciun fel de alte fapte, de niciun fel, de nicio natură. Dumnezeu fie cu România, Dumnezeu fie cu noi", a afirmat Teodorescu în plenul Camerei Deputaţilor.

Acesta a arătat că în dosarul în care este învinuit nu a făcut decât să îndeplinească atribuţiile de serviciu.

"Astăzi retrăiesc un vis urât avut în urmă cu un an când mă aflam tot aici în faţa dvs. (...) Nu am făcut altceva decât să-mi îndeplinesc atribuţiile legale de serviciu ca membru al unei comisii interministeriale de nouă persoane, votul meu fiind egal cu al celorlalţi opt. (...) Comisia se întrunea la un interval de una - două luni pentru a aproba un număr de 500 - 1.000 de dosare de despăgubire, dosare care aveau toate avizele funcţionarilor specialişti ai instituţiei, precum şi raportul de evaluare întocmit de un expert evaluator independent. Comisia avea ca atribuţii verificarea existenţei avizelor specialiştilor şi acordarea despăgubirii prin emiterea deciziei. În condiţiile existenţei tuturor avizelor favorabile, a raportului de evaluare, ar fi fost un abuz dacă un membru al acestei comisii s-ar fi opus aprobării despăgubirii", a explicat Teodorescu.

El a precizat că au existat toate avizele necesare şi un raport de evaluare fără obiecţii din partea specialiştilor.

"În aceste condiţii a fost aprobat prin vot unanim dosarul. Se pune în discuţie de către Parchet o suspiciune de supraevaluare (...), pe comparaţia valorii de 400 euro pe metru pătrat, din raportul de evaluare aprobat, cu o vânzare a Consiliului local Piteşti către o persoană la preţul de 82 euro metru pătrat, preţul neavând nicio legătură cu preţul pieţei", a susţinut Teodorescu.

Deputatul a menţionat că se află sub control judiciar şi nu consideră că este necesară arestarea sa preventivă.

"De ce am mai dori să facem politică dacă promovarea unui coleg sau aducerea de fonduri într-o localitate ce o reprezentăm sunt considerate trafic de influenţă? Oricine ar fi fost în locul meu şi ar fi dorit să respecte întocmai atribuţiile de serviciu ar fi procedat la fel. Consider că statul de drept înseamnă în primul rând respectarea drepturilor cetăţenilor, inclusiv ale noastre, parlamentarilor, şi nu mai întâi arestarea, pentru ca apoi să fie aproape imposibil să îţi dovedeşti nevinovăţia", a adăugat Teodorescu.

(S.A.)

-----------

Oltean: "Nu mi-e teamă, sunt pregătit pentru orice; mi-am făcut bagajul"

Deputatul Ioan Oltean a declarat astăzi, la ieşirea din sala de plen, că nu mai are nicio speranţă că va fi salvat de votul colegilor şi a precizat că este pregătit pentru orice şi nu îi este teamă, transmit surse din presă.

"Nu mai am nicio speranţă, nu mi-e teamă, sunt pregătit pentru orice, mi-am făcut bagajul", a afirmat Oltean, după ce şi-a susţinut punctul de vedere în faţa deputaţilor.

De asemenea, deputatul PNL şi-a cerut scuze în faţa colegilor săi parlamentari pentru că i-a pus în situaţia de a decide asupra cererii DNA de încuviinţare a arestării sale preventive, adăugând că nu le cere să voteze într-un fel sau altul ci să se gândească că ceea ce i se întâmplă lui li se poate întâmpla şi lor.

"Este pentru mine extrem de regretabil că după 25 de ani de muncă politică, 21 de ani de membru al Parlamentului României, aproape 10 ani de vicepreşedinte al Camerei să vin astăzi în faţa dvs. într-o asemenea postură. Vă cer scuze pentru această stare de fapt, regret că pe familia mea, pe prietenii mei care au avut încredere în mine, chiar pe dvs. vă pun într-o asemenea situaţie. Dar viaţa oferă şi asemenea situaţii şi e important să poţi să le treci cu maximă responsabilitate", a spus Oltean în plenul Camerei Deputaţilor.

El a susţinut că nu există argumente din care să rezulte temeinicia solicitării ministrului Justiţiei de a se cere arestarea sa preventivă.

Oltean a mai susţinut că evenimentele în care a fost implicat de către denunţătorul său "sunt într-un conflict cu democraţia, cu statul de drept, cu o justiţie dreaptă" şi că la baza dosarului penal al cărei parte este stă "un denunţ mincinos" al unui preot la o biserică din Chitila care este încarcerat.

"Se pune problema că un denunţ mincinos al unui om care nu se află în stare de libertate, ci se află încarcerat, un om fără credibilitate, poate distruge cariera de o viaţă, familia mea", a menţionat Oltean.

Deputatul PNL a afirmat că nu se face vinovat de săvârşirea faptelor de care este acuzat, şi că nu s-a sustras niciodată de la actul de cercetare penală. El a adăugat că a avut şi are o "conduită exemplară" în relaţia cu procurorul de caz şi cu orice instituţie care e abilitată să cerceteze o asemenea cauză şi că nu are antecendente penale.

"Mă voi prezenta la DNA ori de câte ori voi fi chemat pentru a colabora şi a da toate informaţiile necesare rezolvării acestei cauze. Vă asigur că această cerere de încuviinţare a arestării mele este una nejustificată, că este un abuz pe care îl resping cu vehemenţă. Sunt pregătit pentru orice măsură, sunt pregătit să fac faţă la orice urmează de azi încolo, sunt un om care are responsabilitatea gesturilor şi a greşelilor, sunt un om care îmi asumă ceva atunci când greşeşte aşa cum pot să-mi asum şi votul care va fi indiferent ce va spune el. Nu vă cer să votaţi într-un fel sau altul, vă cer să vă gândiţi că ceea ce mi s-a întâmplat mie vi se poate întâmpla şi dvs.. Dacă aici se va pune punct colaborării noastre vă doresc să aveţi sărbători fericite", a încheiat Ioan Oltean.

Camera Deputaţilor urmează să dea astăzi un vot pe cererea DNA privind încuviinţarea arestării preventive a lui Ioan Oltean, urmărit penal în dosarul despăgubirilor ANRP către omul de afaceri Mihai Rotaru.

Votul asupra raportului Comisiei juridice va fi secret cu bile.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Sper sa primeasca ce merita. O scursura de om. PDL era plin de Olteni care promovau cate o protejata sa fure cu mainile ei si apoi sa o lase in offside. Un jeg.

    Porcii!

    Cind vezi jaful care s-a facut in tara asta, de catre acesti porci, care lasa poporul in stare de saracie lucie, cum este posibil sa votezi impotriva?!

    Nemernicii astia din Parlament sint de-a dreptul niste inconstienti. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb