Deputatul Mircea Roşca, pus sub control judiciar

Valentin Busuioc
Anticorupţie / 14 aprilie 2015

Deputatul PNL Mircea Roşca va fi cercetat sub control judiciar pentru 60 de zile, a decis astăzi ICCJ, înlocuindu-i, astfel, măsura arestului la domiciliu. Roşca a fost trimis în judecată pentru că ar fi cerut de la un afacerist (denunţător în dosar) 20.000 de euro ca să intervină la preşedintele PNL Azuga, pentru ca firma omului de afaceri să primească terenuri în oraş.

Tot azi, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au dispus ca Mircea Rotilă, vărul deputatului PNL, să fie judecat sub control judiciar pe o perioadă identică.

Mircea Roşca a fost trimis în judecată pe 17 februarie, de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), pentru trafic de influenţă şi instigare la abuz în serviciu.

Adrian Rotilă este judecat pentru cumpărare de influenţă, dare de mită şi complicitate la abuz în serviciu.

DNA acuză că, în 2011 (când era vicepreşedinte al PNL Prahova), Mircea Roşca ar fi cerut de la un om de afaceri 20.000 de euro, ca să-l determine pe preşedintele de atunci al PNL Azuga, Gabriel Stelian Popescu, precum şi pe ceilalţi membri ai Consiliului Local Azuga şi diverşi oficiali ai primăriei oraşului, să-l ajute pe afacerist să dobândească mai multe terenuri în oraş. Din suma totală, la Mircea Roşca ar fi ajuns efectiv 5.000 de euro, prin Gabriel Popescu, iar 11.000 de euro ar fi fost folosiţi în interesul PNL, fiind organizate diverse manifestări culturale şi caritabile, în scop electoral.

Totodată, între 2011 şi 2014, Mircea Roşca ar fi primit de la Adrian Rotilă bani şi alte foloase (construcţii în valoare de 35.418 lei, folosinţa unui Audi A8, contravaloarea unor rate leasing plătite în sumă de 115.299 lei şi alte bunuri în valoare de 403.248 lei), în schimbul intervenţiei la factorii de decizie din mai multe instituţii publice din Prahova. Prin influenţa pe care o avea, Roşca ar fi ajutat la atribuirea, către societăţile deţinute de vărul său (Adliv Termo SRL Comarnic şi Stanevip SRL Comarnic), a unor contracte de achiziţii publice, mai arată DNA.

Pe 25 ianuarie, Roşca şi Rotilă au trecut în arest la domiciliu, ieşind din arestul preventiv unde fuseseră plasaţi la sfârşitul lunii noiembrie, prin decizia instanţei supreme.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb