DEPUTATUL PNL IOAN BĂLAN: "Dăncilă să se retragă cât mai poate, indiferent de ceea ce i-a promis Dragnea după ce o va da afară peste 6 luni"

D.I
Politică / 26 ianuarie 2018

Ioan Bălan (Sursa foto: Facebook)

Ioan Bălan (Sursa foto: Facebook)

Deputatul PNL Ioan Balan critică în termeni duri coaliţia de guvernare PSD-ALDE pentru faptul că, în numai un an de când au preluat puterea, au generat trei crize politice de amploare, se arată într-un comunicat remis astăzi Redacţiei.

Ioan Bălan "Nu am nimic personal cu desemnarea doamnei Viorica Dăncilă ca premier, aşa cum nu cred că are nimeni din România, pentru simplul motiv că pe domnia sa nu o recomandă nimic pentru această funcţie. Încă mai are timp să se retragă! [...] Faptul că doamna Dăncilă nu are o minimă experienţă şi nu va pricepe nimic din ceea ce înseamnă conducerea Guvernului este demonstraţia clară că Liviu Dragnea va fi din nou premier, că va conduce totul, din biroul său de la partid! Da! Liviu Dragnea a condus şi Guvernul Grindeanu şi Guvernul Tudose şi va conduce în continuare Guvernul, oricine va fi interpusul său, propus o dată la şase luni. Cine crede în piesa proastă de teatru că Grindeanu şi Tudose s-au certat cu Dragnea, chiar a fost păcălit! Grindeanu a fost răsplătit de Dragnea cu o leafă grasă la ANCOM şi lui Tudose i se pregăteşte o altă funcţie de invidiat, tot într-o instituţie a statului".

Ioan Bălan mai susţine: "Nu ştim ce i-o fi promis domnul Dragnea doamnei Dăncilă atunci când o va arunca peste bord, adică în următoarele cinci sau şase luni. Nu ştim cu ce a convins-o numai ca să-i fie slugă credinciosă la Guvern. Cert este că PSD, cu ajutorul ALDE şi UDMR au reuşit să-şi bată joc de voturile primite de la români în iarna anului 2016."

Deputatul de Suceava mai afirmă că românii au reuşit de pe urma a două guverne PSD-ALDE doar creşterea preţurilor şi viaţa tot mai scumpă de la o zi la alta: "La peste un an de la preluarea guvernării, singurul lucru pe care l-au resimţit românii de pe urma acestei guvernări păguboase este explozia preţurilor. Alimentele sunt tot mai scumpe, de la o zi la alta, preţul la energie electrică, gaze sau benzină este cu peste o zecime mai mare decât în urmă cu un an, iar cei care au rate bancare plătesc şi cu peste 300 de lei mai mult în fiecare lună. Aşadar, preţurile au crescut, viaţa este mai scumpă, iar veniturile sunt aceleaşi!".

Totodată, Bălan critică recenta reformă fiscală: "după minciuna «revoluţiei fiscale», foarte mulţi angajaţi se vor trezi în luna februarie, atunci când vor încasa salariile pentru luna ianuarie, cu veniturile diminuate. Vă aduc aminte că marea minciună a PSD-ALDE a fost tocmai aceea că vor creşte standardul de viaţă al populaţiei, chiar din primul an de guvernare. Putem să constatăm cu toţii ce s-a ales de această minciună".

Deputatul PNL se declară sceptic cu privire la capacitatea noului Cabinet de a îmbunătăţi nivelul de trai al populaţiei: "Cine crede că doamna Dăncilă va schimba această spirală a sărăciei şi subdezvoltării în care ne-au afundat două guverne PSD-ALDE, adică Liviu Dragnea, se înşeală amarnic. Veţi constata cu toţii că noul guvern PSD-ALDE va avea aceleaşi obiective ca şi ultimele două: măcelărire a legilor justiţiei pentru a-şi ei salva pielea, împărţirea discreţionară a banilor publici către primari, numai pe criterii politice şi politizarea tuturor instituţiilor fundamentale ale statului, pentru a fi manevrate cu uşurinţă exact din Cex-ul PSD".

În cele din urmă, Ioan Bălan critică poziţia asumată de ALDE: "În ceea ce-i priveşte pe aliaţii lor de la ALDE, aceştia fac de ruşine titulatura pe care o poartă, ei demonstrând în atâtea rânduri că nu sunt nici democraţi, nici liberali, ci sunt doar o aripă socialistă şi mai demagogică a PSD-ului".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4950
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2900
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9032
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.1841

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb