DEPUTATUL PSD RĂZVAN ROTARU: "Tăierile ilegale de material lemnos s-au redus semnificativ"

A.I.
Politică / 25 septembrie 2017

Răzvan Rotaru

Răzvan Rotaru

Deputatul PSD Răzvan Rotaru a anunţat astăzi că în urma creşterii numărului de controale în domeniul forestier, tăierile ilegale de material lemnos s-au redus semnificativ.

În primele 6 luni ale anului, infracţiunile de acest tip s-au redus cu 25% faţă de anul trecut, ca urmare a celor 45.000 de controale desfăşurate de Romsilva în această perioadă, precizează un comunicat de presă al PSD Botoşani. Amenzile s-au ridicat la peste 15 milioane de lei, iar confiscările la aproape 10.000 de metri cubi de lemn. În schimb s-au dublat agresiunile asupra paznicilor, având loc 21 de atacuri asupra personalului silvic de la începutul anului şi până în prezent, cât s-au înregistrat în întreg anul precedent.

Răzvan Rotaru a afirmat: "În cel mai scurt timp, trebuie să eradicăm definitiv acest fenomen al tăierilor ilegale de copaci şi să punem în aplicare cât mai multe programe de reîmpădurire, astfel încât să regenerăm pădurile din ţara noastră. Consider că suntem pe drumul cel bun, însă trebuie să luăm cele mai drastice măsuri pentru cei care exploatează ilegal pădurile. De aceea, trebuie să modificăm cadrul legislativ pentru înăsprirea sancţiunilor asupra agresorilor pădurarilor şi personalului care se ocupă de supravegherea fondurilor forestiere".

Potrivit Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva, în primele şase luni ale acestui an s-au înregistrat 19.450 de metri cubi tăiaţi ilegal în pădurile de stat administrate de Romsilva, faţă de 26.193 de metri cubi tăiaţi ilegal în primul semestru al anului trecut.

Regia Naţională a Pădurilor, Romsilva administrează 3,14 milioane de hectare fond forestier proprietate publică a statului şi, pe baze contractuale, aproximativ 1 milion de hectare fond forestier al unor unităţi administrative sau aflat în proprietate privată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb