Desele schimbări din sistemul de învăţământ dăunează copiilor - sondaj Reader"s Digest

M.M.
Ziarul BURSA #Companii #Media-Advertising / 2 octombrie 2009

Sondajul realizat de IMAS pentru numărul de octombrie al revistei Reader"s Digest, pe un eşantion reprezentativ pentru populaţia ţării noastre, relevă că 87% dintre români consideră că desele schimbări din sistemul de învăţământ dăunează copiilor, iar 82% sunt de părere că profesorii ar trebui plătiţi în funcţie de performanţe.

La două săptămâni de când aproape 3,2 milioane de elevi şi-au ocupat din nou locurile în băncile şcolilor şi liceelor, revista Reader"s Digest prezintă un sondaj exclusiv, care arată ce îşi doresc de fapt românii de la şcoală. Mai au ei încredere în educaţia pe care profesorii le-o dau copiilor? Le-ar plăcea ca uniforma să fie din nou obligatorie? Cred că elevii au prea multe teme sau dimpotrivă? La aceste întrebări au răspuns români de diferite vârste şi profesii, din regiuni diferite ale ţării.

Sondajul a relevat că, în pofida deselor critici aduse sistemului de învăţământ, mai mult de jumătate dintre români (56%) nu şi-a pierdut încrederea în educaţia primită de elevi în şcolile româneşti. Mai puţin încrezători s-au dovedit a fi bucureştenii (77% dintre locuitorii Capitalei cred că elevii nu primesc o educaţie solidă în şcolile româneşti) şi locuitorii oraşelor mari (61% nu au încredere în sistemul nostru de învăţământ).

De asemenea, majoritatea românilor (68%) consideră că starea clădirilor în care funcţionează unităţile de învăţământ şi facilităţile din şcoli sunt la un nivel satisfăcător. Surprinzător, locuitorii din mediul rural, unde se spune că ar exista cele mai multe probleme, s-au declarat cei mai multumiţi de condiţiile în care învaţă copiii lor (74%). Totuşi, 58% dintre români sunt de părere că bacalaureatul şi admiterea la liceu şi facultate, aşa cum sunt organizate în prezent, nu asigură o departajare mai bună a elevilor decât sistemul dinainte de 1989.

În ceea ce priveşte violenţa, 64% dintre respondenţi consideră că mulţi elevi sunt agresaţi fizic sau verbal în şcolile din România (de către alţi colegi sau chiar de către profesori).

Dacă banii sau locaţia nu ar reprezenta o problemă, 51% dintre români şi-ar trimite copilul la o şcoală particulară. 73% consideră că educaţia sexuală în şcoli este necesară, iar 91% sunt de părere că nu trebuie să renunţăm la orele de religie. 77% îşi doresc obligativitatea purtării uniformei şcolare, 51% nu cred că elevii primesc prea multe teme pentru acasă şi aproape 57% consideră că tezele cu subiect unic sunt utile pentru buna funcţionare a sistemului de învăţământ.

Sondajul a fost realizat de revista Reader"s Digest prin intermediul institutului de sondare a opiniei publice IMAS Marketing&Sondaje, pe un eşantion reprezentativ de 1248 persoane, din 99 de localităţi din România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb