Deutsche Börse nu renunţă la fuziunea cu LSE în caz de Brexit

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 8 iunie 2016

1.250 de angajaţi ai celor două pieţe îşi vor pierde locul de muncă

Conducerea Bursei de Valori din Frankfurt (Deutsche Börse) anunţă că, în situaţia în care Marea Britanie va decide să părăsească Uniunea Europeană (Brexit), fuziunea cu London Stock Exchange (LSE) va fi esenţială pentru menţinerea legăturilor economice dintre cele două blocuri.

Carsten Kengeter, directorul executiv al Deutsche Börse, care este pro-european, a afirmat, recent, că entitatea ce va lua naştere prin fuziune va avea un rol economic important chiar dacă, la data de 23 iunie, britanicii vor decide să iasă din UE.

"Vreau ca Marea Britanie să rămână parte a UE, dar dacă acest lucru nu se va întâmpla, legătura pe care o vom face între continent şi această ţară va fi esenţială" a spus Kengeter, citat de The Daily Telegraph.

Acţionarii celor două companii vor vota fuziunea după referendumul din Marea Britanie privind apartenenţa la UE.

Kengeter, cel care va conduce grupul extins dacă fuziunea va fi aprobată, susţine că planul pieţei germane de a fuziona cu LSE va consolida ambele burse.

Acţionarii celor două burse au primit săptămâna trecută documentele care conţin detaliile fuziunii, din care rezultă că tranzacţia va genera disponibilizarea a 1.250 de salariaţi din grupul combinat.

Totodată, acestea arată că fuziunea va permite realizarea unor beneficii din vânzări de 250 de milioane de euro anual. LSE a informat că va obţine aceste beneficii din al cincilea an după finalizarea tranzacţiei, iar din al treilea an ce urmează încheierii afacerii, beneficiile vor fi de circa 160 de milioane de euro pe an.

Potrivit specialiştilor "Citigroup", LSE şi Deutsche Börse ar putea promite un dividend special după fuziune, ca să-i convingă pe acţionari să sprijine afacerea. Aceştia estimează că Deutsche Börse ar putea propune un dividend special de 2-3,5 euro/acţiune, ceea ce ar putea echivala cu 65 pence - 1,11 lire pentru investiorii LSE.

Recent, grupul LSE, care are în proprietate Borsa Italiana şi London Stock Exchange, a finalizat înstrăinarea diviziei de management al fondurilor din cadrul "Russell Investments" către "TA Associates", pe 1,15 miliarde de dolari, iar Deutsche Börse urmează să vândă International Securities Exchange, platformă de tranzacţii options din SUA, către rivalul Nasdaq, pe 1,1 miliarde de dolari.

LSE avea aproape 5.550 de angajaţi la finele lui 2015, iar Deutsche Börse - 5.283.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb