Deutsche Börse investeşte 18,5 milioane de euro în renovarea clădirii pieţei acţiunilor din Frankfurt

Ziarul BURSA #Internaţional / 30 ianuarie 2018

Deutsche Börse investeşte 18,5 milioane de euro în renovarea clădirii pieţei acţiunilor din Frankfurt

Operatorul bursier german Deutsche Boerse va investi 18,5 milioane de euro (23 de milioane de dolari) până în 2020 pentru a renova clădirea istorică unde se află Bursa de la Frankfurt, informează Reuters, conform Agerpres.

Renovarea sediului Bursei de la Frankfurt face parte din planurile Deutsche Börse de a consolida legăturile locale, după eşecul înregistrat anul trecut în tentativa de fuziune cu London Stock Exchange, precum şi pentru a atrage mai mulţi investitori de retail.

"Vrem să atragem atenţia emitenţilor, investitorilor instituţionali, investitorilor privaţi şi publicului asupra Frankfurt-ului. Acest lucru va creşte atractivitatea centrului financiar şi a Germaniei ca destinaţie economică", a declarat noul director general al Deutsche Börse, Theodor Weimer.

Deutsche Börse intenţionează să extindă centrul pentru vizitatori şi facilităţile unde sunt organizate ofertele publice iniţiale. De asemenea, o cameră care anterior era utilizată pentru tranzacţionarea de obligaţiuni va fi transformată în spaţiu pentru conferinţe şi evenimente.

Clădirea din secolul XIX care găzduieşte bursa de la Frankfurt este utilizată deseori ca fundal de echipele de televiziune care transmit ştiri din domeniul financiar, chiar dacă în prezent majoritatea tranzacţiilor la bursa de la Frankfurt sunt realizate electronic.

Deutsche Börse foloseşte clădirea bursei pe baza unui contract de închiriere cu proprietarul clădirii, Camera de Comerţ şi Industrie din Frankfurt. Ieri, operatorul bursier a mai anunţat că a prelungit contractul de închiriere până în anul 2048.

Operatorul bursier speră că investiţiile pentru modernizarea clădirii istorice din Boersenplatz îi vor permite să crească interesul în rândul publicului cu privire la tranzacţionarea de acţiuni, start up-uri şi oferte publice iniţiale (IPO).

Germania, cea mai mare economie din Europa, este, în ceea ce priveşte ofertele publice iniţiale şi deţinerea de acţiuni de către publicul larg, în urma SUA şi Marii Britanii.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb